9 Mai – Ziua Europei

Năsăudenii au marcat 9 Mai – Ziua Europei – prin diferite manifestări organizate de Primăria oraşului Năsăud, cu sprijinul principalelor instituţii din urbe, în cadrul campaniei „9 Mai – Anul European al creativităţii şi Inovaţiei”, care s-a desfăşurat în perioada 7-9 mai 2009.

Astfel, joi, 7 mai, începând cu ora 12.00, elevi ai grupului Şcolar Silvic, însoţiţi de prof. Radu Băeş şi elevi de la Colegiul Naţional „George Coşbuc”, sub îndrumarea prof. Ioan Seni, au fost oaspeţii inspectorilor de la compartimentul Integrare Europeană din cadrul Primăriei oraş Năsăud – Dana Fetti şi Izvoran Oltean Carmen Camelia, în sala marea de festivităţi a primăriei, unde au avut loc seminariile : „România şi Uniunea Europeană”, respectiv „Simboluri europene”. Participanţii au beneficiat de ospitalitatea gazdelor, primarul Dumitru Mureşan îngrijindu-se şi asigurându-se ca acestora să nu le lipsească sucul şi ceva fursecuri, pe lângă informaţiile primite de la specialiştii din cadrul administraţiei locale.

Vineri, începând cu ora 10.00, a avut loc defilarea elevilor de la Şcoala de Aplicaţie din cadrul CN „George Coşbuc” cu baloane şi steguleţe pe străzile oraşului, până în Parcul central, unde aceleaşi reprezentante ale Primăriei oraşului de la „Integrare Europeană” i-au aşteptat la un stand informativ oferindu-le elevilor, coordonaţi de prof. Dana Chira şi învăţătoarele de la clasele I-IV, toate informaţiile despre UE. Beneficiind de un timp splendid, elevii s-au întrecut într-un concurs de desene pe asfalt, fiind recompensaţi cu dulciuri şi sucuri oferite de Primăria oraşului.

În aceeaşi zi, de la ora 12.00, elevi de la Şcoala Generală „Mihai Eminescu”, însoţiţi de învăţătoarele lor şi sub coordonarea prof. Ana Spiridonică, au participat, în sala de şedinţe a Consiliului Local Năsăud la seminarul de informare şi prezentare a istoricului Uniunii Europene „Europa – o pagină de istorie”, urmat de un moment artistic realizat de elevii şcolii patronate de Luceafărul poeziei româneşti. La seminarul de informare şi-au dat concursul şi Biblioteca orăşenească „Veronica Micle”, director prof. Ştefan Nicolae Grumezea, şi „fetele” de la Integrare Europeană din cadrul Primăriei oraşului.

Sâmbătă, 9 mai, Primăria oraşului Năsăud, prin reprezentantele CIE – insp. Dana Fetti şi Carmen Camelia Izvoran-Oltean, a transmis mass-media un comunicat de presă „9 Mai – Ziua Europei – Anul European al creativităţii şi Inovaţiei”, prin care informau despre toate acţiunile, impactul acestora asupra celor implicaţi în rezultatele obţinute.

Ziua de 9 Mai a fost cu atât mai importantă cu cât aceasta a însemnat: 132 de ani de la Războiul de Independenţă; victoria aliaţilor împotriva fasciştilor cu terminarea celui de-al II-lea război mondial şi „Ziua Europei”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5