7 lucruri de făcut în Napoli

Orașul Napoli din sudul Italiei este un loc unic și autentic, însă plin de controverse. Destinația este preferată de turiști datorită centrului istoric, atracțiilor turistice deosebite și pizzeriilor napolitane. Descoperă care sunt șapte lucruri de neratat în Napoli și convinge-te de ce acest oraș merită vizitat măcar o dată. 

Obiective turistice în Napoli, Italia

Napoli se află pe lista destinațiilor turistice accesibile, cu un istoric bogat și cu numeroase atracții. Când ajungi în acest loc captivant, trebuie neapărat să străbați Via Toledo, o stradă parțial pietonală, și să faci turul pizzeriilor din oraș. Rezervă bilete avion Napoli și nu rata următoarele șapte atracții din zonă. 

  1. Piazza del Plebiscio

Piața Plebiscitului din în centrul orașului este delimitată de Basilica Sfântului Francisc de Paola și de coloane care se întind de o parte și de alta a lăcașului. Biserica se aseamănă Panteonului din Roma. În plus, din această piață ai acces la Palatul Regal, Palatul Salerno și Palatul Prefecturii. 

  1. Ruinele din Pompei

Dacă treci prin Napoli, profită de ocazie și vizitează ruinele orașului Pompei, aflate la 25 de kilometri de oraș. Pompei a fost acoperit de lavă și cenușă în urma erupției vulcanului Vezuviu, în secolul I, și a fost redescoperit în anii 1700. Astfel, orașul dispărut a devenit un sit arheologic important, foarte bine păstrat.

  1. Galleria Umberto I

Galeria comercială din Napoli este asemănătoare cu Galleria Vittorio Emanuele II din Milano. Merită să vizitezi acest loc și dacă nu plănuiești să intri în magazine sau să stai la o cafenea. Așadar, poți bifa Galleria Umberto I pentru eleganță și pentru cupola impresionantă de sticlă.

  1. Muzeul Național de Arheologie din Napoli

Muzeul este cunoscut pentru colecțiile importante de artefacte romane, obiecte antice grecești și lucrări egiptene. Aici poți descoperi papirusurile din Herculaneum, carbonizate după erupția vulcanului Vezuviu, și mozaicuri din orașul Pompei. Chiar dacă te pasionează istoria sau nu, nu trebuie să ratezi acest obiectiv turistic impresionant. 

  1. Castelul Sant’Elmo

Fortăreața medievală în formă de stea este situată pe vârful unui deal, iar de aici poți avea o priveliște panoramică asupra orașului Napoli. În plus, poți explora și Castelul Sant’Elmo. De asemenea, punctul de belvedere poate fi vizitat după lăsarea întunericului, pentru o experiență deosebită. 

  1. Castelul Nuovo

O altă fortăreață medievală impunătoare, Castelul Nuovo, se găsește chiar în centrul istoric al orașului. Grandios este și Arcul de Triumf, situat între două turnuri ale castelului. Acesta este din marmură albă, cu două arcade suprapuse și cu multe ornamente. 

  1. Drumeție către vulcanul Vezuviu

Vulcanul Vezuviu se află la aproximativ 10 kilometri de Napoli și te poți aventura aici într-o drumeție. Îmbracă-te și încalță-te corespunzător, după care te poți bucura de o excursie specială, cu peisaje pitorești, un aspect deosebit al coastelor de munte și cu priveliști panoramice uimitoare. 

 

Acestea sunt doar câteva dintre atracțiile preferate de turiștii din Napoli. Descoperă atmosfera locală și istoria orașului, precum și gastronomia specifică zonei. Ține cont că cea mai bună perioadă de vizitat Napoli este începutul primăverii sau al toamnei.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5