5 motive pentru a avea o hidratare corecta in timpul zilei

Apa consumată zilnic din diverse alimente sau direct din sticlă sau dozator apă, este unul dintre cele mai importante elemente din viața noastră, iar daca este neglijat acest aspect, poate avea consecinte dezastruoase asupra organismului. De aceea se recomandă să se consume undeva la 8 pahare de apă pe zi.

 

1.Funcționalitate crescută și echilibru emoțional

Lipsa unei cantități semnificative de apă în corpul uman, chiar și începând de la doar 2% reducere poate cauza pierderi de memorie pe termen scurt, schimbări bruște ale stării pe  parcursul zilei și modificări ale timpului de reacție.

De asemenea pentru persoanele afectate de anxietate apa le poate influenta într-un mod pozitiv, daca este consumata într-o cantitate suficientă și pentru această afecțiune se recomandă consumul cât mai puțin sau chiar deloc de sucuri acidulate sau chiar orice fel de băutură ce conține cantități mari de zahăr. Aceste aspecte pot fi verificate de către medicul dvs. care vă poate îndruma către un stil de viață mai sănătos.

 

2. Ajuta la digestia armonioasă

Digestia este foarte importantă pentru o calitate a vieții sporită.

Trebuie să consumați atât alimente cât și apă suficientă pentru a spori eficienta digestiei și reduce timpul petrecut la toaletă. O digestie sănătoasă este în așa fel predictibilă încât vom avea scaune în intervale de timp setate biologic pe timpul zilei.

Apa are un impact direct asupra unei flore intestinale sănătoase iar împreună cu o alimentație sănătoasă avem numai aspecte și beneficii pozitive pentru sănătatea noastră.

 

3. Reglarea temperaturii interne

Pe parcursul unei zile, în funcție de efortul fizic și psihic depus atât energia noastră cât și temperatura internă suferă modificări. În timpul practicării unui sport, cu ajutorul sudorii se elimina atât toxinele din corp, dar se produce și termoreglarea organismului, de aceea nevoia de a consuma apă crește exponențial. Stresul, nervii, agitația afectează corpul într-un mod similar, crescând temperatura corporală și  sporind nevoia de lichide.

Sportivii de performanță consumă nu numai o cantitate mai mare de apă în funcție de efortul depus dar și își împart cantitățile de apă consumate strategic înainte, în timpul dar și după efortul depus pentru a-și maximiza performanta și pentru a păstra o temperatură a corpului corespunzătoare.

 

4. Păstrarea sau pierderea în greutate

Dacă te afli în postura de a pierde greutate sau dorești să te menti, apa poate susține un stil de viață corespunzător. Pentru a beneficia de lichide, pentru a slăbi sau a menține deja greutatea pe care o ai, este recomandat să consumi câteva pahare de apă înainte de fiecare masă. Apa adițională vă oferi senzația de stomac plin iar nevoia și pofta de mâncare se vor diminua. Este folositor să faceți așa înainte de fiecare masă. Acest aspect combinat cu lipsa meselor după ora 6 seara va ajuta foarte mult în lupta continuă cu greutatea.

Desi apa carbogazoasă este preferată de mulți români, apa plată minerală este indicată deoarece nu vă produce depozite la rinichi care pot duce la dureri insuportabile în timp.

Per total, consumul de apă înainte de fiecare masă vă reduce considerabil cantitatea de zahăr, colesterol, sodiu și grăsimi saturate.

 

5. O funcționalitate mai bună a articulațiilor

Știai că cartilajul din articulațiile noastre conține 80% apa ? Apa ajută la funcționalitatea corespunzătoare și reduce din durerile de articulații în special cu cât înaintam în vârstă.

Din cauza vieții agitate pe care din ce în ce mai mulți romani o duc, dar și lipsa de sport la nivel national se pune presiune extraordinară pe articulațiile corpului uman care în timp pot dezvolta diverse afecțiuni. O hidratare suficienta ajuta enorm să prevină sau să întârzie apariția simptomelor specifice diverselor afecțiuni ale articulațiilor.

Speram că acest articol să te fi ajutat sj informat cu privire la avantajele consumului regulat de apă, un factor important pentru o viață sănătoasă.

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5