Vremuri rele

Şi peste comunităţile rurale bate vântul necruţător al crizei economice, preludiu care stă la baza neputinţei celor de la guvernare. Aşa că, în plină criză, bugetul local al comunei Teaca a beneficiat pentru anul 2009 de o sumă de 3783 mii lei, din care 90% fiind destinată finanţării cheltuielilor de personal din învăţământ, adică peste 30 de miliarde lei vechi, o sumă uriaşă la care dacă s-ar mai adăuga şi acel procent de 50% cât cer, legitim de altfel, liderii de sindicate din învăţământ, întregul sistem ar intra în colaps financiar cu consecinţe sociale de neimaginat, fenomen care nu este băgat în seamă de către sindicalişti în aceste momente grele de criză pentru ţară.

Consiliul Judeţean, prin mărinimia fără de margini a d-lui Liviu Rusu (citeşte Ioan Oltean) preşedintele acestei instituţii, a cadorisit, în bătaie de joc, Primăriei Teaca, uriaşa sumă de 10 mii lei (o sută de milioane lei vechi) pentru dezvoltarea economico-socială a celor 6 sate ale comunei numai din pricină că primarul este de la PSD. Domnia sa a uitat perioada cât a fost primar al Sângeorz-Băi, unde n-a realizat aproape nimic pentru o comunitate, lucru care se va întâmpla şi acolo unde l-a priponit trăgătorul de sfori Ioan Oltean. În treacăt fie spus, îmi amintesc cei doi de vara anului trecut, de alegerile locale, când se milogeau de liderul ţiganilor din Pintic să-l voteze pe fostul primar PD-L, şi asta în plin centrul satului Teaca, promiţându-le lucruri absurde de-a dreptul, pe care mi-e jenă să le reproduc. Dar, aşa-i politica!

În sfârşit, după cum spunea Ioan Oltean, vor intra o grămadă de bani în judeţul nostru, peste 600 miliarde lei vechi, aproximativ 15 mil euro, pentru construcţii de baze sportive, blocuri ANL şi locuinţe sociale „beneficiari fiind toate localităţile judeţului, indiferent de apartenenţă politică” uitând a spune că majoritatea acestor bani sunt destinaţi primăriilor conduse de PD-L şi PSD, ca dovadă a „maturităţii actualului Guvern”, care s-a maturizat, se pare, prea devreme, lucru care va duce la o îmbătrânire prematură a acestuia.

Aşa, deci, sunt vremuri grele şi vor veni şi mai rele, datorită şi incapacităţii celor care conduc ţara, politicienilor, de a gestiona responsabil criza economică şi financiară, care va avea efecte devastatoare pentru ţară, mai ales că a fost precedată şi care merge în tandem cu o gravă criză mondială la fel de nocivă. Dar, să sperăm că cei peste un milion de noi cetăţeni români din Basarabia, ajunşi cetăţeni europeni, în zborul lor prin Europa, îi vor uşura pe mai vechii cetăţeni occidentali europeni de consecinţele acestei teribile crize.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5