Vocea de aur a părintelui şi dirijorului Ioan Clapa

         I-am ascultat colindând pe slujitorii altarului din protopopiatul Năsăud, reuniţi în Corala Osana. Colindele, vestindu-l pe Hristos, bucurându-ne că se naşte cel care ia asupra Sa toate păcatele lumii. Din inimile Coralei năsăudene au răsunat, într-un cor al bucuriei, vocile melodioase, calde, pline de har duhovnicesc. În fruntea Corale un preot  - Ioan Clapa, dirijor şi cântăreţ în acelaşi timp. Rămâi uimit şi plăcut impresionat ascultându-l. Are o voce cristalină, melodioasă şi puternică care te face să te întrebi: de unde acest dar pe care îl transmite, cu o sinceritate izvorâtă din trăirile lui ca şi preot. Slujeşte în Parohia Feldru  cu mult dar şi har duhovnicesc. Fericiţi sunt cei care au un aşa păstor sufletesc!

         Colindele interpretate de părintele Clapa ne-au purtat pe uliţa copilăriei, prin satele care odinioară răsunau de cetele de copii, bucuroşi fiind să-i primim şi să le dăruim colăcei, mere şi nuci.

         O voce minunată a răsunat recent pe scena Palatului Culturii Bistriţa purtând timbrul şi vocaţia unui slujitor al Bisericii şi, în acelaşi timp, un dirijor al unei corale de excepţie ce te bucură sufleteşte ori de câte ori colindă.

         Acum, în preajma sărbătorilor de Crăciun, colindele preotului Clapa şi ale Coralei trezesc, din nou, în fiecare dintre cei ce îi ascultă bucuria de a fi împreună cu Hristos şi de a ne împărtăşi din darurile aduse de Mântuitorul lumii.

         Credem că darul şi harul părintelui dirijor ajung, de fiecare dată, la sufletul credincioşilor din parohia pe care o păstoreşte, aşa cum şi colindele, magistral interpretate fac acelaşi lucru. Mesajul transmis prin colinde este unul al bucuriei, al iubirii, al păcii şi înţelepciunii duhovniceşti.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5