Vezi topul bistriţenilor naufragiaţi între două bărci politice

Mai mult decât pamflet !
Viaţa politică din judeţul Bistriţa-Năsăud se coagulează acum în jurul a doi poli – PSD şi PNL – balanţa putând fi înclinată de ALDE şi uşor, cu câte un vot acolo unde trebuie, de UDMR. Normal, cele două formaţiuni au atras ca un magnet şi pe politicienii de carieră, care şi-au lăsat baltă toate principiile şi conştiinţa şi s-au înrolat în cele două partide, în funcţie de promisiuni şi interese.
          Partide precum Forţa Civică, PRM, PPDD, PUNR sau PNŢCD au intrat în conul uitării în judeţul nostru. Doar partidele au dispărut, pentru că oamenii care altădată propovăduiau doctrina acestor partide s-au reorientat rapid. 
Gavrilă Urs a venit din PDL la Forţa Civică. Prin 2014, după europarlamentare, se mândrea cu cele 1200 de voturi obţinute la Bistriţa şi ne promitea că nu se lasă. L-a lăsat politica pe el, iar acum deschide uşi la confraţii de la PNL.
Alături de el era Răzvan Câtu, vicepreşedinte al Forţei Civice. Câtu l-a lăsat pe MRU şi a plecat la Partidul Mişcarea Populară, apoi a fost un pic regalist. În prezent, este mediator între societatea civilă şi instituţiile statului, fiind prezent la mai toate protestele mute.
Geea Balazsy Titieni a apărut ca o lumină în politică alături de Sabin Ilieşi, în ceea avea să moară sub numele de Partidul Liberal Democrat. Odată ajunsă în PDL, pentru implicare este numită consilier al preşedintelui Liviu Rusu. Pentru că la PDL erau prea multe doamne, fan al Elenei Udrea, Geea o urmează în Mişcarea Populară, unde ajunge, până la urmă, preşedinte. Facebook-ul este inundat în acea perioadă de poze cu preşedintele Traian Băsescu şi Elena Udrea, ba de la Congres, ba de la Viişoara şi Mănăstirea Piatra Fântânele. Îl lasă pe Băsescu pentru Oprea şi ajunge în UNPR, PMP-ul fiind preluat de marele om de afaceri Ionuţ Simionca. Până la urmă, nemairegăsindu-se în platformele politice, Geea se retrage într-o instituţie publică, mai precis la AJOFM BN. Cu toate acestea, ultima fotografie este făcută cu fostele colege din PDL, actual PNL. Cine ştie...
Vasile Borş, fost primar al comunei Maieru, una dintre vocile PDL-ului la nivel de judeţ, dar şi absolvent de Teologiei şi un bun cântăreţ de pricesne, renunţă la candidatura pentru Primărie pentru a candida de preşedinte la Consiliul Judeţean. Pierde în faţa lui Radu Moldovan, apar discuţii în partid şi Vasile Borş se aruncă în braţele partidului Elenei Udrea. Numai că mărul se pare că a fost otrăvit sau nu avea gustul la care se aştepta şi, cu binecuvântarea Celui de Sus, merge la PSD din partea căruia va candida pentru funcţia de primar la alegerile din iunie, având şansele lui de câştig. Se anunţa, la un moment dat, că va fi hirotonit, însă între timp, în urma negocierilor cu PSD, renunţă la preoţie.
La preoţie a renunţat o perioadă, pentru politică şi PRM, şi părintele Ioan Aurel Rus, acum preot la Nuşeni. 
Partidul i-a făcut cunoscuţi şi pe alţi oameni ai judeţului. Ramona Bugnar, cunoscută în judeţ ca prezentatoare la o emisiune de folclor, a intrat în partidul lui Dan Diaconescu, PPDD, pe care l-a primit în Bistriţa cu surle şi trâmbiţe. Datorită mulţimii fanilor OTV, ajunge consilier judeţean, împreună cu Ştefan Todea, un alt personaj politic eşuat. Pentru că nu vota corespunzător, Todea este exclus din partid şi-şi pierde mandatul, fiind înlocuit cu Ciprian Breşfelean. În 2014 trec în grupul independenţilor din Consiliul Judeţean, împreună cu Iulian Stroe (fost lider PC) şi cu Vasile Negruşeri (inspector şcolar general – PSD, managerul judeţului – PDL, inspector şcolar – independent).
Un alt nume care a făcut furori în PPDD, a fost Lucian Adrian Ungur, care s-a dorit şi primar al Bistriţei. Ajunge consilier local şi este exclus din PPDD în urma unui scandal cu un coleg de partid, căruia i-ar fi aruncat bani în maşină pentru a fi nominalizat la o candidatură de deputat. Îl lasă pe Diaconescu şi ajunge şi pe la partidul lui Băsescu.  Lucian Adrian Ungur îşi vede acum de afaceri şi a lăsat politica pentru alţii. Deşi şi aici a avut probleme, fiind dat în judecată de KFC pentru asemănarea cu celebra firmă a ceea ce la bistrita e RFC. Nu îl mai vedem nici pe la televizor, acolo unde îl concura pe becali la cazuri umanitare.
Tot la întâlnirea cu Dan Diaconescu îşi făcea apariţia şi Anca Cârcu, cea care avea o fundaţie pentru drepturile omului. debutul l-a avut, de fapt, într-o trupă alături de fratele ei, sub numele Atlantis, cântând acum mai bine de 10 ani, la un spectacol făcut de ziarul Răsunetul. Apoi a trecut în PRM, unde l-a acuzat pe Vadim de hărţuire dându-l în judecată. Ţinea lecţii tuturor, până s-a demonstrat că nici măcar bac-ul nu a reuşit să-l ia, deşi spunea mereu că are facultate. Sexy-politiciana, cum îi spunea presa, a dispărut din peisaj, după rezultatul de la parlamentare. 
Pe listă ar mai putea fi mulţi alţii. Acestea sunt doar câteva din numele politicii bistriţene din ultimii ani. Se tot vorbeşte de primenirea clasei politice, însă surprize vor fi şi la alegerile din 2016. Până la urmă, clasa politică reprezintă electoratul, nu poate fi altfel decât cei care îi votează. Oamenii politici nu pot fi altceva decât poporul care îi învesteşte cu putere. La aşa politicieni, aşa judeţ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5