Vezi cum a ajuns o fata obisnuita dintr-o comuna din Bistrita sa studieze la cel mai tare colegiu din Oxford!

http://www.cancan.ro

Diana Pop este din comuna Sant, judetul Bistrita-Nasaud si anul trecut a fost acceptata la cel mai tare colegiu din Oxford. La St. Clare's, Diana are 200 de colegi din 50 de tari
St. Clare's este un colegiu de top in Anglia, cu o promovabilitate de 99%, avand un scor perfect de 45 de puncte. Conditiile de de studiu sunt de vis si succesul international al Colegiului este reflectat prin rezultatele perfecte obtinute de catre elevi.

Diana Pop s-a nascut in Vatra-Dornei si ulterior s-a mutat in comuna Sant, din Bistrita-Nasaud. Primii ani de scoala i-a facut la scoala generala din Sant, sub atenta supraveghere a dascalilor Pop Valer si Cotul Adela. "Acesti doi profesori m-au initiat in tainele matematicii, le voi fi mereu recunoscatoare. Chiar si acum daca am o problema, discut cu dansii", a spus in exclusivitate pentru CANCAN.ro Diana Pop. Mai apoi, primii doi ani de liceu i-a facut la Colegiul Andrei Muresanu din Bistrita.

In vara anului trecut Diana visa ca intr-o zi o sa studieze la un asemenea colegiu de top. In vacanta ea a vizitat mai multe colegii din Anglia si a ramas impresionata de conditiile pe care le ofera. "Vara trecuta am fost la o scoala de vara in Anglia si am vizitat cateva colegii si chiar m-au impresionat. Visam cu ochii deschisi ca intr-o zi o sa studiez la Oxford", ne-a povestit Diana.
Fara stirea parintilor, ea a aplicat la faimoscul Colegiu St. Clare's si dupa ce a trimis intreaga documentatie, a urmat un interviu. Cateva zile mai tarziu, Diana si-a vazut visul devenit realitate.

Ea este a doua romanca din istoria colegiului care a fost acceptata, prima fiind Natalia Andreea Ion, din Constanta. "Mi-am anuntat parintii abia dupa ce am fost acceptata la St. Clare's si am hotarat impreuna cu ei sa iau in serios aceasta sansa" a mai spus Diana.

La St. Clare's studiaza 200 de elevi din 50 de tari, programa scolara este total diferita de cea din Romania. In tara, Diana studia 18-20 de materii, pe cand in Anglia studiaza materii hight lavel: matematica, economie, business si management. Nivel standard: Romana, engleza si environmental sistems, plus alte activitati: Creativitate, actiune si service, Zumba, tineri interprinzatori, club foto, model united nation.

Locuieste in internatul scolii, care are cantina, cafenea si biblioteca si camera o imparte cu o colega din Belarus. "Pentru ca sunt singura eleva care a ales limba Romana, colegiul a angajat o profesoara special pentru mine. Ea este din Timisoara si ma inteleg tare bine cu ea. Clasele sunt formate din minimum cinci si maximum sase elevi, este atat de diferit si nivelul este foarte ridicat. In toate activitatiile care le facem aici socializarea este foarte importanta. Aici regulile sunt facute sa fie respectate. Interesul este personal intr-un mod pozitiv, ceea ce nu se intampla din pacate si in Romania."

In aceste conditii de studiu Diana isi doreste sa obtina cele mai bune rezultate din Colegiu si apoi mai tarziu in facultate. Iar cand o sa aiba experienta necesara vrea sa-si inceapa o afacere si sa conduca mai departe afacerile familiei. Chiar daca provine dintr-o familie instarita, acest lucru nu a ajutat-o sa fie acceptata la St.Clare's. Rezultatele de la olimpiade si de la scoala au fost singurele atuuri ale tinerei bistritence. "Faptul ca provin dintr-o familie instarita nu a contat, rezultatele de la scoala si olimpiade plus restul activitatiilor in care am fost implicata au fost decisive in acceptarea mea.

In Anglia exista posibilitatea de a lua un credit personal pentru studii, banii se returneaza de-abia atunci cand ai un loc de munca stabil. In Romania creditul se returneaza la finalizarea studiilor. Eu nu am fost nevoita sa apelez la un credit, deoarece familia ma sustine integral aici. Sunt recunoscatoare ca am aceasta sansa."

Parintii Dianei conduc doua afaceri o pensiune din muntii Dornei si o afacere cu lemn. Muncesc de dimineata pana seara si sunt foarte respectati de catre oamenii din intreg judetul. "Cand am aflat ca fica mea a fost acceptata la Colegiu St. Clare's am si bucuroasa, si suparata in acelasi timp. In fiecare saptamana primim rapoarte oficiale si stim ce face in orice clipa, chiar si in ce activitati extra scolare este implicata. Noi, parintii investim in ea, in speranta ca peste ani va repara greselile pe care noi le-am facut in afacerile noastre. Nu pot sa anticipez ce oportunitati va avea la finalizarea studiilor, noi parintii speram sa continue si sa dezvolte afacerile familiei, aici acasa in Sant " ne-a declarat Dana Pop in exclusivitate pentru CANCAN.ro.
Ovidiu Maximilian

Comentarii

10/01/13 14:57
diana

hight lavel= higher level

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5