Un nou calendar pentru desfășurarea examenelor de atestare a competențelor profesionale sau lingvistice

Comunicat de presă Ministerul Educaţiei

În contextul protestului personalului din învățământul preuniversitar, vă informăm că au fost trimise spre publicare în Monitorul Oficial ordine de ministru pentru completarea unor calendare de desfășurare a examenelor de atestare a competențelor profesionale sau lingvistice, după cum urmează:

Ordinul nr. 4.338/30.05.2023 de completare a ordinului ministrului educației nr. 4.843/2009 pentru aprobarea Metodologiei de organizare și desfășurare a examenului de atestare a competențelor profesionale ale absolvenților claselor de matematică-informatică și matematică-informatică intensiv informatică.

Conform noilor prevederi, perioada de desfășurare a examenului de atestare a competențelor profesionale ale absolvenților claselor de matematică-informatică și matematică-informatică intensiv informatică se prelungește până la 23 iunie 2023. 

Pentru cazuri speciale (cazuri medicale, participarea la loturi naționale etc) semnalate de comisia de examinare comisiei județene/comisiei municipiului București până în 23 iunie 2023, evaluarea se va face până la data de 3 iulie 2023

Ordinul nr. 4.323/29.05.2023 pentru completarea ordinului ministrului educației nr. 5.460/2020 pentru aprobarea Metodologiei de organizare și desfășurare a examenului pentru obținerea atestatului de competență lingvistică pentru absolvenții claselor cu studiu intensiv/bilingv al unei limbi moderne, absolvenții claselor cu predare în limbile minorităților și a atestatului pentru predarea unei limbi moderne la grupe/clase din învățământul preșcolar și primar de către absolvenții claselor cu profil pedagogic, specializarea învățător-educatoare, cu modificările și completările ulterioare.

Conform noilor prevederi, perioada pentru înscrierea candidaților și susținerea examenului pentru obținerea atestatului de competență lingvistică/a atestatului pentru predarea unei limbi moderne de către absolvenții claselor cu profil pedagogic, specializarea învățător-educatoare, se modifică de la 1 - 31 mai 2023 la 1 mai - 23 iunie 2023.

Informațiile privind intervalul exact de desfășurare a examenelor pentru obținerea atestatelor profesionale/de competențe lingvistice vor fi comunicate de conducerile unităților de învățământ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5