Un militar de la Bistriţa, salvat de la moarte de americani, are nevoie de ajutorul tău

sursa: Evenimentul Zilei

Florin Boc a scăpat de bombele afganilor, dar radiaţiile lor l-au doborât.

Pe 1 Decembrie ar fi vrut să defileze pe tab-ul său sau să dea onorul în uitatea lui din Bistriţa. Militarul Florin Boc, din Batalionul 812 Infanterie „Şoimii Carpaţilor”, a lipsit, însă, de la parada militară de 1 Decembrie. Ţintuit pe un pat de spital din Germania, a privit la televizor defilarea armată de la Arcul de Triumf.
„Am plâns de emoţie ca un copil, dar sunt acele emoţii care mă fac să simt că sunt militar şi român. Sper ca, într-o zi, să mai fiu lângă camarazii mei, acasă, de Ziua Naţională”, mi-a transmis un mesaj Florin Boc.

14 ani în armata română a însemnat totul pentru el. Doar soţia, Carmen şi fetiţa au mai încăput în viaţa lui. Ca şi cei mai mulţi din colegii săi a plecat în misiuni în Afganistan, Irak şi Kosovo. Ultima misiune, din 2010, în Afganistan a însemnat intrarea în altă perioadă a vieţii: dramatica încercare. Florin Boc a făcut leucemie.
Cu vreo două săptămâni înainte de întoarcerea în ţară, militarul a început să se simtă tot mai rău. Primul tratament nu a ajutat. Medicul americanilor i-a recoltat analize şi le-a trimis în Germania. Rezultatele au sosit cu puţine ore înainte de plecarea spre România a batalionului, căci misiunea se încheiase. Diagnosticul a fost crunt: leucemie mieloblastică.

Ai noştri voiau să-l aducă în ţară, că locul e gratuit la Spitalul Militar. Noroc cu medicul şi comandanţii americani, care l-au transferat de urgenţă la spitalul Landstuhl Regional Medical Center din Germania, unde medicii l-au băgat imediat pe tratament. Dacă ar fi ajuns în ţară bolnav, cu sincopele din sistemul românesc…
De aproape doi ani, Florin (34 de ani) e în acea clinică din Germania, acolo unde au fost duşi şi militarii mutilaţi de bombele afgane. A trecut prin cure de citostatice, prin tratamente pentru infecţii apărute din senin. Din ţară, reprezentanţi din minister cu greu îi eliberau acte şi bani de tratament fiindcă firma de asigurări care încheiase contractual cu MApN se eschiva.

Este tratat de medicul tenorului Jose Carreras
Deşi ai noştri îl voiau aici, să-i facă autotransplant la Fundeni, medicul german l-a ţinut acolo şi i-a făcut transplantul de măduvă în martie 2012. E acelaşi medic care l-a vindecat de leucemie pe tenorul Jose Carreras, iar Florin are mare încredere. Trece încă prin alte chinuri.

Sistemul imunitar scăzut a făcut să se lipească de el o infecţie cu e-coli, iar în ultimele luni i-au fost atacaţi rinichii. Tratamentele sunt extrem de costisitoare şi nu totul e suportat de MApN. Camarazii lui din Bistriţa au făcut chetă şi au lansat un apel către alţi colegi din ţară, pentru depuneri oricât de mici în contul RO41RZBR0000060012540979, deschis la RAIFFESEN BANK, filiala Bistriţa- Calea Moldovei, pe numele Boc Florin.

„Cineva îmi spunea că suntem construiţi fără piese de schimb. Medicul meu îmi spune că el ştie să şi repare. Pentru fetiţa mea, aş vrea să reuşească”, spune Florin.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5