Un binevenit „Târg de manuale şi auxiliare şcolare” la C.N. „Andrei Mureşanu”

O deosebită, benefică şi utilă activitate organizată de Centrul de Documentare şi Informare al C.N. „Andrei Mureşanu” din Bistriţa, la iniţiativa bibliotecarei Nicoleta Butuza şi susţinută de prof. Iuliana Vlad – director, prof. Irina Matei – director adjunct, prof. Antal Attila – director adjunct şi Consiliul Şcolar al Elevilor, s-a desfăşurat în sala mare de sport a liceului constând într-un inedit şi special „Târg de manuale şi auxiliare şcolare”, în 22 septembrie, între orele 10-15.00.
La acest sensibil eveniment, absolvenţii de liceu din Bistriţa şi-au expus manualele din anii de studiu terminali ai liceului, într-un cadru organizat, în vederea comercializării acestora elevilor din învăţământul secundar superior, ciclul superior al liceului, clasele a XI-a, a XII-a, a XIII-a, oferindu-le posibilitatea să-şi procure manuale bune, la sume modice, iar absolvenţii de liceu, care au rămas cu manualele din clasa a XI-a, a XII-a îşi recuperează o parte din suma investită în ele pentru a-şi procura cursuri la facultate, cum a precizat o studentă sau banii îi ajută la plătirea unei gazde, cumpărarea de îmbrăcăminte, încălţăminte, rechizite pentru facultăţi etc.
Acest târg este motivat de raţiunea că elevii din ciclul superior al liceului nu beneficiază de manuale gratuite, primind doar 55 lei pentru achiziţia acestora, începând din acest an şcolar 2015-2016, sumă care este insuficientă pentru a achiziţiona manuale la toate disciplinele de studiu într-un an şcolar.
O iniţiativă lăudabilă, care sperăm să prindă şi la celelalte unităţi de învăţământ din judeţ.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5