Tânăr din Zalău, care ar fi înșelat online patru bistrițeni, prin vânzarea de telefoane mobile, reținut de polițiști

La data de 19 septembrie a.c., în urma cercetărilor efectuate și probelor administrate, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a unui tânăr, de 25 de ani, din Zalău, județul Sălaj, cercetat pentru comiterea unor înșelăciuni.

În prezent, tânărul se află în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud, urmând ca după expirarea perioadei de reținere să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, în vederea dispunerii unei noi măsuri preventive.

Din investigațiile efectuate până în prezent a reieșit faptul că, în cursul lunii ianuarie 2021, tânărul ar fi postat mai multe anunțuri de vânzare a unor telefoane mobile, prin intermediul unei platforme de vânzări online. Telefoanele erau expuse spre vânzare la prețuri mai mici decât prețurile de pe piață, astfel că ar fi indus în eroare, prin folosirea unei identități false, patru persoane pe care le-ar fi convins să transfere într-un cont bancar, diverse sume de bani, reprezentând avans sau plata unui telefon mobil. Ulterior, tânărul nu ar mai fi remis telefonul mobil cumpărat și nici sumele achitate cu titlu de preț sau avans, transmite IPJ BN.

Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor se ridică la 11.152 de lei. Cercetările în  acest caz sunt continuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bistrița-Năsăud în vederea documentării faptei sub toate aspectele ei.

Pentru a preveni astfel de fapte, polițiștii vă recomandă:

Video:

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5