Stelian Dolha: Subvenţionarea de la bugetul de stat a amenajamentelor pastorale va ajunge în plen cu propunere de adoptare

Subvenţionarea de la bugetul de stat a amenajamentelor pastorale şi derogarea cu doi ani a termenului obligatoriu, adoptate de Comisia de agricultură a Camerei Deputaţilor vor ajunge în plen cu propunere de adoptare, scrie deputatul PNL Stelian Dolha pe pagina sa de Facebook.

Liderul PNL spune că în Comisia de agricultură s-au obţinut două modificări esenţiale a legislaţiei referitoare la pajiştile permanente.

"Într-o şedinţă care s-a prelungit pe parcursul mai multor ore am amendat OG 15/2015,care modifica ordonanţa 34/2013 în cel puţin două puncte cheie:

1.amenajamentele pastorale să fie realizate cu bani din bugetul de stat prin MADR, conform unei proceduri care va fi prevazută, ulterior printr-o hotarâre de guvern (amenajamentele pastorale s-au realizat până acum doar pe 2,1% din suprafeţe, criteriul financiar fiind cel mai des invocat de UAT-uri).

2.derogarea în privinţa termenului limită de 1 ianuarie 2016, dată de la care amenajamentul pastoral era obligatoriu până la 1 ianuarie 2018, adică un câştig de doi ani.

Trebuie precizat şi că, în vederea accesării fondurilor UE utilizatorii de pajişti, persoane fizice sau juridice) în calitate de proprietari sau de beneficiari ai dreptului de folosinţă au obligaţia ca anual să asigure încărcătura de 0,3 UVM/ha în orice zi din perioada de păşunat SAU cosirea cel puţin odată pe an a vegetaţiei", spune deputatul PNL pe o reţea de sociolizare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5