Spune Nu hotărât corupţiei! 90 de angajaţi ai Consiliului Judeţean, instruiţi în domeniul transparenţei, eticii şi integrităţii, printr-un proiect european!

Judeţul Bistriţa-Năsăud, în parteneriat cu Direcţia Generală Anticorupţie, a finalizat proiectul „Conştientizare, formare, responsabilizare pentru prevenirea corupţiei”, cofinanţat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020. La conferinţa de final, alături de echipa de implementare, au fost vicepreşedintele CJ – Camelia Tabără şi administratorul public Florin Moldovan.

          În mesajul său, vicepreşedintele Camelia Tabără a subliniat că trebuie reclădită şi reconsolidată încrederea cetăţenilor în instituţiile publice, puternic zdruncinată după 1989.

          „Obiectul general al proiectului este creşterea gradului de conştientizare al pericolului pe care îl reprezintă actul de corupţie în rândul funcţionarilor publici din cadrul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, prin implementarea unor măsuri de prevenire a corupţiei, aplicarea mecanismelor, procedurilor şi normelor de etică şi integritate, precum şi îmbunătăţirea cunoştinţelor şi competenţelor în ceea ce priveşte prevenirea corupţiei”, a declarat managerul de proiect Maria Bechiş.

Perioada de implementare a proiectului este 6 decembrie 2021 – 6 aprilie 2023, valoarea totală fiind de 400.653 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă – 388.753 lei, iar cofinanţarea beneficiarului – 11.200 lei.

          În fapt, au fost realizate trei proceduri operaţionale privind măsurile anticorpuţie şi indicatorii aferenţi realizate şi aplicate în cadrul Consiliului Judeţean BN, ghid de bune practici privind prevenirea corupţiei şi a incidenţelor de integritate, prevenirea conflictelor de interese şi a incompatibilităţilor; un sistem de management antimită, ISO 37001, implementat la nivelul CJ B-N. Au fost susţinute nouă campanii de informare. Prin proiect au fost instruite 90 de persoane – personal propriu, consilieri judeţeni în domeniul prevenirii corupţiei, transparenţei, eticii şi integrităţii. Nu în ultimul rând, 30 de persoane au fost certificate prin participarea la cursurile de etică şi integritate organizate în cadrul proiectului.

          Inspector principal de poliţie Carmen Leşuţan, de la Serviciul Judeţean Anticorupţie Bistriţa-Năsăud, a evidenţiat importanţa atingerii obiectivelor din Strategia naţională anticorupţie, prin prevenirea fenomenului, prin creşterea integrităţii funcţionarilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5