Școala Gimnazială Ilva Mare a găzduit Cercul pedagogic al învățătorilor de pe Valea Ilvei

Prof.înv.primar Gabriela Moldovan, reprezentantul Comisiei învățătorilor .

În acest an, Școala Gimnazială Ilva Mare a avut onoarea de a găzdui Cercul pedagogic al învățătorilor din Centrul Metodic XII, organizat la începutul lunii martie. Școlile participante au fost: Liceul Tehnologic Feldru, Școala Gimnazială „Gavril Istrate” Nepos, Școala Gimnazială „Demian Nechiti” Ilva Mică, Școala Gimnazială „Dariu Pop” Măgura Ilvei, Școala Gimnazială Leșu, Școala Gimnazială "Sever Pop” Poiana Ilvei, Școala Gimnazială Lunca Ilvei.
Ne-am bucurat, de asemenea, să o avem în mijlocul nostru pe doamna inspector pentru învățământ primar, Smaranda Florean, care ne-a oferit sprijinul și căreia îi mulțumim pe această cale.
Tema propusă pentru cerc a fost "Atitudini și valori locale în viața școlii” și a reprezentat o adevărată provocare pentru colectivul de cadre didactice care s-au implicat trup și suflet pentru a realiza materialele prezentate.
"Educația este pașaportul nostru spre viitor, pentru că viitorul aparține celor care se pregătesc pentru el de astăzi”, spunea Malcolm X, de aceea colectivul de profesori de la școala noastră organizează împreună cu elevii activități care promovează un mediu curat și prietenos, pune accent pe voluntariat și pe păstrarea patrimoniului local.
A fost prezentat proiectul educațional cu titlul "Atitudini și valori locale din viața școlii în Ilva Mare” care se va implementa în anul școlar 2023-2024 sub coordonarea cadrelor didactice de la ciclul primar. De asemenea, s-au prezentat activitățile de voluntariat, dar și cele din cadrul Proiectului Erasmus care este în desfășurare și al cărui coordonator este școala noastră.
Doamnele învățătoare împreună cu clasele de elevi au organizat activități extracurriculare care au vizat cunoașterea tradițiilor, obiceiurilor și valorilor din localitatea noastră.
Toate acestea am dorit să reprezinte exemple de bună practică și schimburi de experiență pe care să le valorificăm fiecare în școlile pe care le reprezentăm.
Ne dorim în permanență să ne perfecționăm, să învățăm metode noi, creative și interactive pentru a-i stimula pe elevi să participe cu drag la orele de curs, așa că anul acesta avem în derulare trei proiecte coordonate de instituția noastră (la nivel judetean, național și international) și o conferință la nivel național.
Sub coordonarea și cu sprijinul necondiționat al doamnei director, Dana Pop, întreaga activitate s-a materializat în experiențe de învățare cu impact pozitiv în viața școlii și a comunității.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5