''Săptămâna Sticlei'' la Liceul Tehnologic Bistrița! Elevii liceului au colectat 930,5 kg deșeuri reciclabile din sticlă

profesor Ruxandra Manea-Sion

În perioada 30 ianuarie - 3 februarie, la Liceul Tehnologic Bistrița, s-a derulat o campanie de colectare a sticlei, la nivelul fiecărei clase din liceul nostru. Scopul campaniei a fost de a promova colectarea selectivă a deșeurilor și de a-i face pe elevi conștienți de importanța reciclării materialelor, deoarece reciclarea este o responsabilitate a fiecăruia dintre noi și o contribuție însemnată la asigurarea unui viitor durabil.  

 

Sub egida ”Fii ECO, fii COOL!”, elevii din clasele de liceu, învățământ de zi și seral, au fost încurajați să aducă la școală deșeuri reciclabile din sticlă. În această campanie de colectare, elevii liceului nostru au adunat 930,5 kg deșeuri reciclabile din sticlă, fiind salvate astfel aproape o tonă de resurse naturale. 

 

Reciclarea sticlei este deosebit de importantă, contribuind semnificativ la reducerea poluării aerului. Totodată, prin această acțiune, se economisește aproximativ 30% din energia necesară la producerea sticlei noi din materii prime.

 

Acest eveniment este organizat în cadrul concursului național ''Eco Provocarea Liceeni'', organizat de asociația Viitor Plus. Concursul național ''Eco Provocarea'' 2022-2023 se desfășoară în perioada 4 octombrie - 17 mai 2023, pe durata a 4 module, cuprinzând patru categorii de activități: Reciclare, Igienizare, Plantare și Târguri de economie circulară. Echipa Liceului Tehnologic Bistrița este înscrisă la categoria Reciclare, fiind coordonată de prof. Manea-Sion Ruxandra.

 

Programul Eco Provocarea are misiunea de a  motiva și îndruma tinerii, pentru a deveni lideri în domeniul protecției mediului, prin activități practice, prietenoase cu natura, de igienizare și reciclare, prin târguri de economie circulară sau plantare, sau prin activități educaționale de conștientizare și informare.

Felicitări tuturor elevilor și profesorilor de la Liceul Tehnologic Bistrița care s-au implicat în acest proiect frumos și sustenabil!
Sticla colectată a fost preluată de SC SUPERCOM SA.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5