S-a stins o flacără luminând pe alții. Dăscălița Floricuța Marțian și-a făcut pașaport pentru eternitate!

În ajunul Sfântului Nicolae 2023, dăscălița FLORICUȚA MARȚIAN, din satul de peste rău, Lușca-Năsăud, și-a făcut pașaport pentru eternitate. A plecat  într-un schimb de experiență în lumea îngerilor, unde se va întâlni cu soțul  Grigore și cu fiul cel mai mic Mihăiță și împreună vor retrăi ceea ce a încolțit în sufletul lor pe acest pământ: cinstea, iubirea și morala creștină, cu un sentiment al datoriei față de viața pământeană.

Am fost colegi de joacă și de muncă, am redescoperit la ea cultul prieteniei, a bunătății și dreptății, înzestrată cu setea de viață, care nu este împodobită și cu fundă, însă pentru om viața  este  un cadou de la  Bunul Dumnezeu, cu stări, emoții trăite cândva, cu atâtea povestiri din anii copilăriei, pubertății și tinereții, scrise cu   multă dăruire pe tabla vieții sale.

A slujit cu sufletul și cu toată dăruirea cartea și școala, cu setea de  desăvârșire și împlinire, un educator  competent, delicat și vertical, care a format atâtea generații de dascăli, slujind anii în șir la Școala de aplicație de pe lângă renumita Școala Normală și Liceul Pedagogic din Năsăud, un model de dascăl, mamă și bunică îmbrăcată în haina modestiei și exemplului, făcând din profesia de dascăl o adevărată pasiune, cu competență și spirit de răspundere. A urmat  exemplul pilduitor al albinei, luând de la ea meticulozitatea cu care își făurește fagurele.

Sufletul ei blând se înalță începând de joi, 7 decembrie 2023, pe aripi de-un foc sfânt, lăsând în inimile dăscălimii năsăudene, elevilor și părinților simbolul faptelor sale mărețe.

„Învață de la Mine (spune Matei 14,29 ) că sunt blând și smerit cu inima și veți avea odihna sufletelor voastre.”

Din adânc respect, dragă colegă, respect ce l-ai dobândit prin fiecare faptă bună, prin fiecare gest frumos, prin fiecare cuvânt și zâmbet adus și pe chipul celuilalt spre vindecarea sufletului, îți urăm DRUM BUN SPRE ÎNĂLȚIMILE CEREȘTI!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5