Radu Moldovan: Declaraţiile domnului Oltean sunt simpatice şi glumeţe

Domnul Ioan Oltean este unul dintre cei mai simpatici politicieni în viaţă, dar mie nu mai îmi exprimă nici un fel de încredere. Chiar ne consideră proşti, tâmpiţi? Îl remaniază pe Şeitan (n.r.- Mihai Şeitan, ministrul Muncii), şi-l pune pe Marian Sârbu, a comentat purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Radu Moldovan, declaraţiile vicepreşedintelui PDL Ioan Oltean vizavi de o remaniere guvernamentală pe care o pregăteşte premierul Emil Boc la sfârşitul lunii.

Deputatul PSD Radu Moldovan a afirmat că toate aceste declaraţiile făcute în ultimul timp de parlamentari PDL sugerează de fapt, nemulţumirea şi degringolada care există în PDL.

,,Vă spun eu de ce fac aceste declaraţii. UNPR votează moţiunea. În aceste partid sunt mai multe grupuri. Este grupul domnului Gabriel Oprea, care este unul foarte mic, şi mai este grupul domnului Cristian Diaconescu, al domnului Marian Sârbu şi al domnului Valeriu Steriu, cărora li s-au promis de către preşedintele Băsescu, portofoliile Afacerilor Externe, al Muncii şi al Agriculturii şi care vor vota moţiunea, pentru a-i da ocazia lui Băsescu, ca într-un alt guvern să le ofere funcţiile promise. Domnul Oprea, din peste 20 de parlamentari, controlează trei, patru parlamentari. În schimb ceilalţi trei lideri UNPR controlează 22 de parlamentari. Cu încă vreo 5-7 parlamentari care au declarat public că votează moţiunea, depăşesc acel prag necesar de 24 de voturi pentru ca moţiunea să treacă. Şi acum parlamentarii PDL şi UDMR încearcă tot soiul de tertipuri. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, vrea să îi scoată din sala în momentul votului, domnul Marko Bela ne spune că este umilitor pentru parlamentari ca la votul unei moţiuni, cei care trebuie să sprijine Guvernul, să fie scoşi din sală. Vă spun un singur lucru, lucrurile nu mai sunt sub control. Sunt atâtea nemulţumiri acumulate în rândul parlamentarilor PDL, încât moţiunea are şanse reale să treacă. Sigur, dacă îi vor forţa şi nu îi vor lăsa la vot, lucrurile vor fi controlate mult mai bine. Să vedeţi că săptămâna viitoare, vor pleca pe capete din PDL, lucrurile vor exploda”, a precizat Radu Moldovan.

El a luat peste picior şi intenţia democrat-liberalilor de a diminua procentul de reducere a pensiilor, idee vehiculată tot de vicepreşedintele PDL Ioan Oltean.

,,Declaraţiile domnului Oltean sunt simpatice şi glumeţe, şi nu am timp să cred astfel de lucruri. Mă surprinde acest partid disciplinat PDL, care amendează deciziile domnului Traian Băsescu. Nu cred…”, a spus ironic Moldovan.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5