Prof. dr. Maria Pop: Osteoporoza este o boală a oaselor. Vezi remediile

 

Osteoporoza este o boala a oaselor. Se manifestă prin reducerea densității oaselor. Astfel oasele devin fragile și se produc fracturi cu ușurință la nivelul membrelor. La nivelul coloanei vertebrale se produce o compresie cu reducerea în înălțime.

Osteoporoza afectează mai grav femeile decât bărbații. Apare la femei din timp dar se  agravează după 50 ani, datorită dispariției hormonilor estrogeni prin intrarea acestora în menopauză. Nici bărbații nu sunt ocoliți de osteoporoză dar la ei boala se agravează puțin mai târziu decât la femei, de la vârsta de 60 ani, când se reduce hormonul testosteron.

Cauza principală a osteoporozei este deficitul de minerale, dintre care elementul Bor joacă un rol important, lucru puțin știut de populație.  . Recomandăm borul organic sub formă de fructoborat de calciu, fie singur fie combinat cu calciu natural, magneziu biologic, vitamina D sau vitamina C naturală. Astfel se va asigura absorbția calciului și se va depune în oase. Magneziul se va opune depunerii calciului unde nu trebuie. Borul controlează întreg procesul de calcifiere a osului și asigură și diminuarea procesului inflamator.

În stare naturală numai Borul sub formă de Fructoborat de calciu este forma asimilabilă, sănătoasă și non-toxică. Numai în prezența borului se asimilează în organismul nostru calciul în cantitatea necesară. Altfel calciul fie că se elimină în cantitate mare pe cale urinară, fie se depune pe oase unde nu trebuie formând ciocuri osoase.

Ne dăm seama de apariția osteoporozei prin: dureri articulare pentru că osteoporoza se poate combina cu dureri reumatice (artroze), reducerea coloanei vertebrale, deformări a coloanei, reducerea masei osoase la nivelul maxilarului.

Vitamina C naturală asigură formarea proteinelor osoase (colagen, oseină, osteocalcină). De aceea în componența unor produse pentru osteoporoză veți găsi și această vitamină.

Produsele recomandate pentru osteoporoză sunt:

OSTEOBORON

OSTEOARTRIT BOR

BOR ORGANIC

Borul este un element esenţial în hrana noastră, a animalelor şi a plantelor;

în natură este prezent pretutindeni, viaţa însăşi a evoluat în prezenţa acestui ele-

ment. Borul este un micronutrient esenţial pentru plante, supranumit „regele mi-

croelementelor la plante”, având rol în creşterea şi dezvoltarea lor. Se găseşte în

cantităţi mai mari în: prune (proaspete şi uscate), stafide, struguri, avocado, alune, nuci, morcovi, mere, grepfrut, broccoli, ţelină, fructe uscate, plante medicinale, fasole neagră, spanac, miere, ciocolată neagră, vin, cidru, bere. În organism borul se găseşte în toate ţesuturile, dar predomină în oase, unghii, dinţi, păr, dar şi în splină şi glanda tiroidă indicând funcţia borului în metabolismul osos şi sugerând necesitatea prezenţei lui pentru metabolismul hormonal.

Fructoboratul de calciu este un complex organic al borului care se

găseşte în fructe şi legume în mod natural. Este un complex format din

calciu, fructoză şi bor. Formula moleculară arată că fructoboratul natural

este o sare de calciu organică a borului cu două molecule de fructoză.

Fructoboratul de calciu a fost folosit iniţial pentru efectele sale în dezvoltarea

plantelor, ulterior a fost preluat ca supliment alimentar pentru uz uman. Studii de cercetare recente au demonstrat ca fructoboratul de calciu are rol fundamental în construcţia sănătoasă a scheletului osos şi a cartilagiilor, dar şi în funcţionarea sănătoasă a creierului uman şi performanţa funcţiei cognitive.

Borul în dieta adulţilor trebuie cuprins între cel puţin 1 mg şi 2 mg pe zi, iar

3 mg bor/zi (130,5 mg fructoborat de calciu) oferă beneficiile nutriţionale optime pentru acest element (Organizaţia Mondială a Sănătăţii, 1996).

Această cantitate necesară de bor ar fi acoperită prin 5 porții de fructe pe care ar trebui să le mâncăm zilnic. Câți dintre noi facem acest lucru ?

Fructoboratul de calciu se absoarbe din tractul gastro-intestinal într-o

formă intactă, si într-o manieră dependentă de timp. Acesta poate fi detectat în

sânge după administrare orală în formă intactă. Este transportat în organism

ca fructoborat de calciu, nemodificat şi se asimilează complet. Toate efectele

benefice asupra sănătăţii ale fructoboratului de calciu se datorează activităţii sale

în forma intactă. Este un produs stabil care rămâne mult timp în organism. Nu

are efecte secundare.

Din alt punct de vedere, datorită poziţiei geografice şi compoziţiei solului, plantele nu au un conţinut suficient în bor. Mai mult de trei sferturi din solul Europei este destul de sărac în bor. Această carenţă de bor se transmite în tot lanţul troficc: plante, animale, oameni. Consecinţele acestei carenţe nu sunt de ignorat.

 Studii de cercetare ştiinţifică avansate au demonstrat că carenţa de bor în organism produce afecţiuni osteo-articulare (osteoartrite şi artrite reumatoide), determină o absorbţie a calciului limitată în organism sau duce la o utilizare ineficientă a calciului de către organism, produce o eliminare urinară masivă de calciu, magneziu şi fosfor din organism, privând organismul de aceste minerale, determină procese grave de osteoporoză, provoacă o scădere masivă a nivelului de estrogeni (mai ales la femei la postmenopauză) şi testosteron.

 Borul este un promotor al sintezei hormonilor sexuali şi ca urmare carenţa sa poate determina disfuncţii sexuale şi un risc crescut al cancerelor de prostată şi de sân. Carenţa de bor în organism determină performanţe intelectuale slabe, memorie slabă, atenţie, coordonare şi percepţie reduse, duce la apariţia stresului oxidativ masiv care, s-a dovedit, stă la baza a 90% din bolile omului contemporan. De aceea este foarte important să avem încă din copilărie, la tinereţe, la maturitate şi senectute un stil de viaţă care să includă o dietă alimentară variată şi echilibrată în nutrienţi esenţiali pentru a preveni şi corecta carenţa de bor din organism.

 

BOR ORGANIC capsule

Supliment alimentar cu rol de întărirea oaselor, reducerea apariţiei osteoporozei, ameliorarea durerilor şi inflamaţiilor articulare, reducerea simptomelor menopauzei, prevenirea apariţiei cancerelor de prostată, sân şi col uterin

Ingrediente - mg/capsulă: Fructoborat de Calciu - 130,5 mg.

Proprietăți și mecanism de acțiune:

  1. Fructoboratul de calciu joacă un rol crucial pen-

tru metabolismul oaselor deoarece el stimulează şi susţine funcţiile tu-

turor elementelor esenţiale pentru creşterea şi sănătatea ţesutului osos:

calciu, magneziu, fosfor, vitamina D. Previne hipocalcemia datorată deficienţei de vitamina D şi pierderea de masă osoasă caracteristică osteoporozei stimulând absorbţia în organism a calciului şi magneziului printr-o cale metabolică alternativă, independent de nivelul vitaminei D din organism.

  1. Suplimentarea dietei cu fructoborat de calciu ridică nivelul seric a vitaminei D la persoanele cu carenţă de vitamina D (rahitism, osteomalacie) din organism. Astfel, fructoboratul de calciu ajută indirect la prevenirea rahitismului şi a osteomalaciei. Fructoboratul de calciu poate să scadă eliminarea urinară a calciului şi magneziului ajutând astfel organismul să reţină aceste minerale, prevenind demineralizarea osoasă şi apariţia osteoporozei la femeile postmenopauzale.

 

 

  1. Fructoboratul de calciu are şi proprietatea de a stimula sinteza colagenului și de a inhiba activitatea enzimelor (colagenaza) care deteliorează colagenul.
  2. Fructoboratul de calciu creşte nivelul hormonilor steroizi asociaţi cu masa osoasă sănătoasă, mărind semnificativ concentraţia serică de estrogeni.
  3. Fructoboratul de calciu are proprietatea de a creşte nivelul hormonilor asociaţi cu o prostată sănătoasă, mărind semnificativ concentraţia serică de testosteron.
  4. Fructoboratul de calciu are un puternic efect antiinflamator ajutând la reducerea semnificativă a durerii caracteristice afecţiunilor articulare, îmbunătăţeşte mobilitatea şi flexibilitatea încheieturilor, reducând semnificativ rigiditatea acestora.

 

Recomandări:

- produsul Bor Organic se recomandă tuturor celor care vor să-şi construiască de timpuriu un schelet osos sănătos şi puternic şi să prevină sau să minimalizeze problemele de sănătate osoasă datorate înaintării în vârstă;

-  în profilaxia şi terapia osteoporozei, osteoartritelor, deformărilor osteo-articulare şi fracturilor osteoporotice, rahitismului şi osteomalaciei, reducerea simptomelor neplăcute ale menopauzei;

-  pentru prevenirea, controlul şi ameliorarea afecţiunilor articulare inflamatorii şi degenerative (osteoartrite sau artroze şi poliartrite reumatoide) şi reducerea durerii caracteristice acestora, cât şi pentru îmbunătăţirea funcţionalităţii şi flexibilităţii articulaţiilor, stimularea mobilităţii articulaţiilor în perioade de suprasolicitare mecanică intensă a acestora (sport, muncă fizică, obezitate);

- pentru eliminarea radicalilor liberi formaţi şi contracararea efectelor nocive ale acestora asupra celulelor şi ţesuturilor osoase, articulare şi ale pielii, prevenirea cancerelor de sân, col uterin, prostată.

Modul de folosire:

Pentru adulţi: 1 capsulă Bor Organic pe zi după masa principală a zilei timp de 2 luni, pauză 30 de zile şi cura se reia. Se repetă cura la nevoie. Se recomandă efectuarea de controale şi investigaţii medicale legate de sănătatea oaselor mai ales la persoanele în vârstă.

 

OSTEOBORON, capsule

Supliment alimentar cu rol adjuvant în profilaxia şi terapia osteo-

porozei, ameliorarea tulburărilor şi simptomelor neplăcute ale meno-

pauzei.

Ingrediente - mg/capsulă: Fructoborat de Calciu - 22,272 mg, Omega

3 - 99,32 mg, Citrat de Calciu - 158,94 mg, Citrat de Magneziu - 79,45 mg,

Vitamina D3

În compoziția Osteoboronului intră acizii grași esențiali Omega 3 întrucât aceștia influenţează pozitiv creşterea densităţii osoase, ajutând la construcţia unor oase mai puternice şi mai rezistente. Există o relaţie de sinergism de acţiune între acizii graşi Omega 3 şi fructoboratul de calciu care are efecte benefice asupra metabolismului lipidelor, în special asupra metabolismului acizilor graşi Omega 3, fructoboratul de calciu având capacitatea de a stimula acţiunea benefică a acestora atât asupra oaselor şi articulaţiilor, cât şi asupra întregului organism. Acizii graşi nesaturaţi Omega 3 joacă un important rol antiinflamator; aceştia pot reduce procesele inflamatorii cronice din artrite (osteoartrite şi poliartrite reumatoide).

S-a dovedit că sărurile organice de calciu (cum este citratul de cal-

ciu) sunt superioare terapeutic prin faptul că sunt mai asimilabile în or-

ganism decât cele anorganice. Mai mult decât atât, citratul de calciu este

un constituent normal al oaselor. Citratul de calciu din produsul OSTEO-

BORON este un citrat de calciu biologic, acesta este extras dintr-o sursă

naturală, cojile de ouă, ceea ce face ca absorbţia acestuia în organism

să fie maximă, astfel ca beneficiile calciului natural extras din coji de ouă

sa fie cele mai mari pentru sănătatea oaselor şi a întregului organism.

Magneziul este unul dintre partenerii calciului în procesul de formare a oaselor şi a smalţului dentar. El împiedică formarea depozitelor

de calciu în ţesuturile moi, în rinichi şi la nivelul bilei sub formă de calculi renali sau calculi biliari.

 

Recomandări ale Osteoboronului:

-  în hipocalcemii, hipomagneziemii, rahitism, osteomalacie;

-  în osteopenie, osteoporoză, osteoartrite, deformări osteo-articulare şi fracturi osteoporotice;

- pentru reducerea simptomelor neplăcute ale menopauzei;

- produsul Osteoboron se recomandă tuturor celor care vor să-şi construiască de timpuriu un schelet osos sănătos şi puternic, pe care doresc să-l păstreze nealterat pe parcursul vieţii;

- Osteoboron se recomandă tuturor care nu au avut grijă de sănătatea sistemului osos în copilărie şi tinereţe, dar care vor să reconstruiască la maturitate o masă osoasă sănătoasă şi să prevină sau să minimalizeze problemele de sănătate osoasă datorate înaintării în vârstă.

Modul de folosire:

- Pentru adulţi de la 35 ani în sus doza recomandată este de 6 capsule Osteoboron pe zi, câte 2 capsule de 3 ori pe zi, după fiecare masă principală în cură de 2 luni, pauză de 30 zile şi cura se reia. Se recomandă a se face 3 cure consecutive urmate de o pauză de 6 luni după care se reia tratamentul. Se recomandă efectuarea de controale şi investigaţii medicale legate de sănătatea oaselor mai ales la persoanele în vârstă.

- Pentru adulţi sub 35 de ani cu osteomalacie se recomandă aceeaşi doză

ca şi mai sus.

- Pentru adulţi sub 35 de ani şi adolescenţi care vor să-şi construiască

un sistem osos sănătos doza recomandată este de 3 capsule Osteoboron pe zi, câte una după fiecare masă principală, în cură de 1 lună, pauză 1 lună şi cura se poate relua. Este bine a se face 4 cure pe an cu scop profilactic.

- Pentru copii cu rahitism doza este de 2-3 capsule Osteoboron pe zi, în funcţie de vârstă. Se recomandă control medical de specialitate la medicul pediatru.

OSTEOARTRIT BOR, capsule

Supliment alimentar cu rol adjuvant în menţinerea sănătăţii oase-

lor şi articulaţiilor, reducerea durerilor şi a inflamaţiilor articulare.

 

Ingrediente - mg/capsulă: Fructoborat de Calciu - 16,83 mg, Omega

3 - 37,60 mg, Vitacan - vitamina C naturală (Extract de Măceş) - 75,18 mg,

Naturasp – Aspirină naturală ( Extract de Salcie) - 150,39 mg.

Vitamina C este o vitamină indispensabilă pentru o nutriţie adecvată.

Datorită sursei naturale din care provine, extractul de Măceş, aceasta este

însoţită de bioflavonoide importante care ajută la o mai bună asimilaţie

şi activitate a acesteia în organism. Utilizarea Vitaminei C pentru proprietățile  antioxidante este vitală. Fructoboratul de calciu mai poate stimula şi activitatea antioxidantă a vitaminei C pe care o aducem în organism prin dietă. Din nou apare relaţia de sinergism de acţiune între fructoboratul de calciu şi vitamina C. Fructoboratului de calciu va câştiga o putere antioxidantă mult mai mare, iar efectele acesteia în organism vor fi semnificative, cu atât mai mult cu cât vitamina C (Vitacan-ul) provine din surse naturale (extractul de Măceş) şi beneficiază şi de influenţa benefică a flavonoidelor din Măceş care se manifestă asupra organismului printr-o capacitate îmbunătăţită de asimilaţie şi acţiune. Sinteza colagenului şi proteoglicanului este crescută dacă suplimentăm dieta cu vitamina C naturală.

Aspirina naturală din Salcie (Naturasp) se metabolizează în organism diferit faţă de aspirina de sinteză şi nu produc efectele secundare pe care le produce aspirina de sinteză. Aspirina naturală suprimă sau diminuează senzaţia de durere fiind utilă în durerile osteoarticulare şi reumatice, durerile musculare, durerile de cap.

Recomandări:

-  prevenirea, controlul şi ameliorarea afecţiunilor articulare inflamatorii şi degenerative (osteoartrite sau artroze şi poliartrite reumatoide) si reducerea durerii caracteristice acestora, cât şi pentru imbunătăţirea funcţionalităţii şi flexibilităţii articulaţiilor;

-  prevenirea şi reducerea demineralizării osoase datorate tulburărilor metabolice caracteristice menopauzei şi andropauzei, precum şi pentru prevenirea pierderilor masive ale masei osoase datorate osteoporozei, cu reducerea riscului fracturilor osteoporotice;

- reconstrucţia oaselor şi articulaţiilor în perioada postfracturare, precum şi pentru reducerea edemelor şi inflamaţiilor datorate unor contuzii sau entorse;

-  îmbunatăţirea funcţionării generale a sistemului articaular prin menţinerea calităţii lichidului sinovial la articulaţii şi a vâscozităţii acestuia;

- reducerea efectelor negative ale proceselor autoimune

care degradează cartilajele;

- îmbunătăţirea mobilităţii articulaţiilor în perioade de suprasolicitare mecanică intensă a acestora (sport, muncă fizică, obezitate).

Modul de folosire:

Adulţi: doza recomandată este de 6 capsule pe zi, câte 2 capsule după

fiecare masă principală în cură de 2 luni; se face pauză 30 zile şi cura se

poate relua

 

Dacă aveţi întrebări sau sugestii, vă rugăm să vă adresaţi la nr. tel: 0729.884.423 sau scrieţi-ne pe adresa de e-mail: [email protected]

Pentru mai multe informaţii cu privire la produsele noastre şi pentru oferte, vă rugăm să accesaţi site-ul: www.hypericum-plant.ro

Bistriţa, incinta Kauflant 2, Calea Moldovei, nr. 40, Tel. 0263383121

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5