Artro-Flex HA Supliment alimentar cu rol adjuvant în menţinerea sănătăţii articulaţiilor

Ingrediente (mg/cps): Acid hialuronic – 99 mg, gelatină (capsula), Fructoborat de calciu (din care bor 1,78 mg şi calciu 3,3 mg) – 66 mg.
Menţiuni de sănătate:
Adjuvant în protejarea sănătăţii sistemelor articular şi osos. Contribuie la sporirea flexibilităţii articulaţiilor şi a mobilităţii încheieturilor. Susţine procesul natural antiinflamator la nivelul articulaţiilor şi participă la ameliorarea durerilor articulare. Stimulează sinteza de lichid sinovial. Facilitează creşterea densităţii masei osoase şi limitează pierderea acesteia odată cu înaintarea în vârstă. Acţiune: mineralizantă, osteoprotectoare, osteoconstructoare, analgezică, antiinflamatoare, estrogenică şi imunomodulatoare.
Produsele Hypericum: Tehnologie extractivă de top. Calitate garantată!
Produsele sau suplimentele nutritive concepute de laboratoarele Hypericum sunt obţinute din surse naturale atent verificate. Astfel, putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanţi toxici carcinogeni, erbicide, insecticide şi îngrăşăminte chimice. Noutatea acestor produse este reprezentată de extractul integral concentrat din acestea, ceea ce asigură o mai bună biodisponibilitate şi o mai bună asimilaţie în organism a substanţelor active benefice. Extractul natural are forma unei mase de particule sferice, care au o curgere mai bună, forma sferică a particulelor reducând posibilitatea înglobării de aer printre ele, astfel încât dozarea în capsule este mult mai exactă şi mai uşoară.
Caracteristici generale ale produsului:
Suplimentul alimentar Artro-Flex HA este un produs atent formulat pentru menţinerea sănătăţii şi flexibilităţii articulaţiilor. În plus, acesta contribuie şi la mineralizarea şi fortifierea oaselor. Acest demers este cu atât mai important cu cât ritmul vieţii noastre devine tot mai alert şi stresant, iar alimentaţia noastră devine tot mai haotică, procesată şi plină de toxine, aditivi, zaharuri rafinate şi grăsimi rele (trans, saturate, cu raport omega 6: omega 3 disproporţionat) fapt ce creşte statusul proinflamator din organism. Toţi aceşti factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat (e.g. sedentarism, postură incorectă, efort prea mare), o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate şi o încălţăminte nepotrivită (e.g. tocuri înalte), în timp, pot afecta grav sănătatea sistemului osteoarticular.
Pentru realizarea suplimentului, au fost folosite ingrediente 100% naturale precum fructoboratul de calciu şi acidul hialuronic de fermentaţie bacteriană. Aceste ingrediente naturale au o matrice informaţională apropiată de forma sa naturală. Acest lucru le permite substanţelor active să acţioneze sinergic, completându-se şi potenţându-se reciproc, beneficiind totodată şi de o bio-disponibilitate foarte mare. Datorită formulei concentrate, produsul de faţă asigură o cantitate optimă de principii active, fiind totodată uşor de administrat. Astfel, acest produs deosebit a fost special conceput pentru a avea o acţiune de creştere a mobilităţii articulare prin stimularea sintezei şi creşterea vâscozităţii lichidului sinovial ce acţionează ca un lubrifiant natural la nivelul încheieturilor.
În continuare, vom prezenta principalele proprietăţi benefice ale ingredientelor:
Acidul Hialuronic (cunoscut şi ca hialuronan) este un glicozaminoglican cu dimensiuni mari, sintetizat în membrana plasmatică, ce se regăseşte în cantităţi semnificative la nivelul ţesuturilor epiteliale, conjunctive şi neurale. Acesta are un rol esenţial în menţinerea flexibilităţii articulaţiilor şi mobilităţii încheieturilor prin stimularea sintezei şi creşterea vâscozităţii lichidului sinovial ce acţionează ca lubrefiant al cartilajelor. De asemenea, fiind un constituent major al matricelor extracelulare, acest compus ajută şi în procesele de refacere a zonelor epiteliale ce prezintă leziuni sau cicatrici. Acest lucru se datorează acţiunii sale de refacere a ţesuturilor epiteliale prin stimularea sintetizării colagenului, proprietăţilor antioxidante şi a celor de hidratare a pielii. Volumul de acid hialuronic scade odată cu înaintarea în vârstă sau cu expunerea la radiaţiile UV şi este afectat în cazul fumătorilor sau a persoanelor cu un stil de viaţă dezechilibrat (e.g. sedentarism, lipsa odihnei, alimentaţie şi hidratare necorespunzătoare). În aceste cazuri, se recomandă suplimentarea sa.
Forma cea mai cunoscută de utilizare a acidului hialuronic este cea injectabilă. Injecţiile cu acid hialuronic la nivelul articulaţiilor (e.g. genunchi) în cazurile avansate de osteoartrită şi nu numai, se dovedesc a fi eficiente în reducerea durerilor şi creşterea mobilităţii pentru tot mai multe persoane afectate de această boală. Cel mai adesea, injectarea de acid hialuronic este singura opţiune rămasă în afară de intervenţia chirurgicală. În plus, forma injectabilă a hialuronanului este folosită şi pentru tratamentele faciale de tonifiere şi estompare a ridurilor de expresie. Deşi injecţiile rămân varianta cea mai rapidă de calmare a durerilor articulare şi de redare a mobilităţii, acestea pot fi dureroase şi costisitoare. De aceea, tot mai multe studii ştiinţifice au început să se concentreze asupra efectului profilactic şi terapeutic al suplimentelor orale pe bază de acid hialuronic.
Spre exemplu, un studiu efectuat relativ recent de către cercetătorii japonezi a confirmat faptul că suplimentarea pe cale orală cu acid hialuronic poate ameliora simptomele asociate osteoartritei. Experimentul a durat 1 an, timp în care subiecţii şi-au suplimentat dieta cu câte 200 mg de acid hialuronic pe zi şi au efectuat exerciţi de tonifiere a cvadricepşilor. Efectele pozitive ale curei au început să fie vizibile după primele 2-4 luni. Cele mai notabile îmbunătăţiri fiind resimţite de către pacienţii tineri şi cu vârste până în 70 de ani.
Fructoboratul de Calciu (Ca[(C6H10O6)2B]2•4H2O) este un complex organic de calciu, fructoză şi bor ce se regăseşte în mod natural în fructe şi legume proaspete, dar şi în nuci şi ierburi aromatice. Acesta este considerat una dintre cele mai biodisponibile surse de calciu şi bor, fiind mai sigur şi uşor de asimilat decât acidul boric/borax/borat de sodiu. De fapt, fructoboratul de calciu este singura formă alimentară a borului considerată sigură, stabilă, non-toxică şi deosebit de activă biologic. Deşi importanţa calciului pentru buna-funcţionare a organismului uman este cunoscută de majoritatea oamenilor, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre bor. Borul organic este un element nutriţional esenţial pentru sănătatea corpului uman, dar acest fapt este prea puţin cunoscut, explicaţia fiind că, în trecut, borul a fost considerat un element neesenţial pentru om şi animale, el fiind relevant doar pentru dezvoltarea normală a plantelor. Totuşi, studiile recente au demonstrat importanţa deosebită a acestui microelement şi, în prezent, sunt descoperite tot mai multe funcţii ale acestuia şi ale compuşilor săi derivaţi. Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă un aport de 1-13 mg/zi de bor, cu un minim de 3mg/zi (≈ 130,5 mg fructoborat de calciu) pentru asigurarea beneficiilor nutriţionale optime, carenţa în acest mineral putând fi asociată cu probleme osteoarticulare precum osteoporoza. Deoarece anumiţi compuşi ai borului pot prezenta o oarecare toxicitate, fructoboratul de calciu este considerat cea mai sigură sursă pentru acest element. Mai mult, studiile ştiinţifice au arătat că sub această formă, borul este folosit în corpul uman atât la nivel celular, cât şi extracelular cu o eficienţă sporită, fructoboratul de calciu absorbindu-se într-o formă intactă şi stabilă din tractul gastro-intestinal. În concluzie, fructoboratul de calciu este o sursă naturală, sigură şi deosebit de biodisponibilă de calciu şi bor, două minerale absolut esenţiale pentru funcţionarea corectă a corpului uman.
Importanţa fructoboratului de calciu
Numeroase studii ştiinţifice, din ţară dar şi din exterior, au verificat şi confirmat importanţa borului organic, şi în special a fructoboratului de calciu, pentru sănătatea întregului organism şi cu precădere a sistemelor osteoarticular, cardiovascular şi imunitar. Lipsa borului în organism este asociată, de obicei, cu:
- niveluri scăzute ale calciului, magneziului şi fosforului cauzate de o absorbţie ineficientă a acestor minerale;
- niveluri scăzute ale 25-hidroxicolecalciferolului (vitamina D3), ale ceruloplasminei serice (enzimă relevantă în metabolismul cuprului) şi ale eritrocit-superoxid-dismutazei (SOD – o enzimă cu acţiune antioxidantă puternică);
- niveluri crescute de calciu plasmatic, creatinină serică şi uree sangvină;
- fragilitate osoasă şi risc crescut de osteoporoză;
- agilitate mentală redusă la femeile aflate la postmenopauză şi la bărbaţii de peste 45 de ani.
Deosebit de importantă pentru persoanele care nu beneficiază de o expunere suficientă la lumina naturală, sau pentru cele care au o alimentaţie săracă în nutrienţi, suplimentarea cu bor organic de bună calitate poate contracara efectele dăunătoare ale deficienţei dietetice în vitamina D3 (eficientizând utilizarea sa de către organism). La rândul său, acest lucru va susţine metabolismul calciului, magneziului, potasiului şi al fosforului, cu implicaţii favorabile asupra sănătăţii oaselor şi a articulaţiilor. Beneficiile suplimentării cu fructoborat de calciu sunt cu atât mai mari când acest obicei este adoptat încă din copilărie deoarece borul organic are un rol crucial în procesele de creştere şi formare a masei osoase.
Acest compus bioactiv este implicat şi în menţinerea stabilităţii şi a bunei-funcţionări a membranelor celulare. Reacţionând cu substanţele biologice care conţin grupări funcţionale cis-hidroxil (precum glicolipidele sau fosfoinozitidele), borul asigură stabilitatea membranei celulare şi influenţează transmiterea transmembranară a semnalelor. Datorită acţiunii de reglare a sensibilităţii receptorilor faţă de hormoni, borul ajută şi la echilibrarea hormonală a femeilor aflate la menopauză având proprietăţi estrogenice. Studiile ştiinţifice au demonstrat că acest complex reduce cantitatea de calciu şi magneziu excretate prin urină, reglând totodată şi nivelele de 17β-estradiol şi de testosteron, în special la femeile aflate în perioada de postmenopauză. Mai mult, aceleaşi studii subliniază şi importanţa borului organic în ceea ce priveşte buna funcţionare a creierului, carenţele de bor fiind asociate cu o acumulare mărită de cupru la nivel cerebral. Acesta contribuie la îmbunătăţirea performanţei cognitive, precum: dexteritatea, atenţia sau memoria pe termen scurt.
Un studiu clinic pilot efectuat la Centrul de Cardiologie al Universităţii din Craiova, condus de Dr. Constantin Militaru, a vizat combinaţia fructoboratului de calciu cu resveratrolul. Cei doi compuşi s-au dovedit a avea acţiune sinergică, fapt resimţit asupra stării clinice şi biologice a pacienţilor cu angină pectorală şi alte afecţiuni cardiovasculare. În acest sens, fructoboratul de calciu vine în sprijinul resveratrolului protejându-l. Fructoboratul de calciu devine un stabilizator pentru resveratrol, luptând împotriva degradării acestuia în tractul digestiv. Tot în cadrul studiului, s-a dovedit că sinergismul pozitiv al fructoboratului de calciu cu resveratrolul, duce la îmbunătăţirea eficacităţii biologice ca agenţi antioxidanţi şi antiinflamatori ai acestor doi compuşi. În concluzie, calităţile complementare şi sinergice ale celor doi compuşi asigură o protecţie optimă a sistemului cardiovascular.
Studii efectuate pe animale au mai evidenţiat şi proprietăţile imunostimulatoare ale borului organic, suplimentarea alimentaţiei bovinelor cu acest microelement ducând la creşterea rezistenţei lor la boala indusă de virusul BHV1. De asemenea, la porcii stimulaţi cu lipopolizaharide (LPS), s-a observat că borul afectează citokinele eliberate în supernatantele culturilor celulare. În consecinţă, se poate observa că borul are o acţiune de creştere a răspunsului imunitar umoral concomitent cu reducerea răspunsului inflamator. În plus, prin acţiunea sa antiinflamatoare (scade valorile bio-markerilor hs-CRP şi TNF-α), borul organic reduce incidenţa şi prevalenţa osteoartritei, fiind şi un bun analgezic pentru astfel de afecţiuni, mai ales în combinaţie cu acidul hialuronic şi cu cel salicilic (e.g. aspirină, extract din scoarţă de salcie).
Fructoboratul de calciu are efecte benefice şi asupra metabolismului lipidelor, el scăzând nivelul colesterolului sanguin şi al trigliceridelor crescute peste limitele normale. Acest lucru se datorează acţiunii de potenţare a activităţii acizilor graşi esenţiali precum omega-3 şi creşterii randamentului energetic celular, fapt ce grăbeşte şi vindecarea rănilor. Dieta îmbogăţită cu fructoborat de calciu poate duce la reducerea valorilor colesterolului total, influenţând benefic starea pacienţilor cu dislipidemie, afecţiuni de metabolism şi boli cardiovasculare. Totodată, a fost observată şi influenţa benefică a fructoboratului de calciu asupra metabolismului acidului uric, acesta determinând o reducere a valorii acestui compus.
Nu în ultimul rând, fructoboratul de calciu prezintă şi efecte antioxidante, limitând stresul oxidativ şi protejând indirect proteinele împotriva procesului de peroxidare (creşte valorile enzimelor antioxidante: superoxid dismutază – SOD, catalază, glutation peroxidază, ceruloplasmina, vitamina C). Acest lucru poate avea ca efect stoparea evoluţiei arteriosclerozei prin împiedicarea oxidării colesterolului „rău” (LDL). Totuşi, poate mai importantă decât acţiunea antioxidantă, este acţiunea antitumorală şi anticancerigenă a borului organic, pusă în evidenţă de studii recente, acesta protejând organismul împotriva bolilor canceroase precum cancerul de sân, de plămâni, cervical sau de prostată.
În concluzie, fructoboratul de calciu este un excelent adjuvant în menţinerea sănătăţii sistemului osos contribuind la prevenirea şi inversarea resorbţiei osoase şi reducând riscul de osteoporoză prin stimularea activităţii de sinteză osoasă şi fixarea calciului ce favorizează mărirea densităţii osoase. Ajută la reglarea hormonală a organismului femeilor care parcurg faza de menopauză prin menţinerea homeostaziei hormonilor steroizi. Participă la utilizarea eficientă de către organism a acizilor graşi esenţiali. Facilitează protejarea celulelor şi a ţesuturilor faţă de acţiunea radicalilor liberi fiind un agent antisclerotic foarte important şi având acţiune favorabilă în bolile cardiovasculare. Contribuie la întărirea sistemului imunitar. Limitează procesele inflamatorii din organism. Susţine funcţionarea normală a sistemului muscular. Îmbunătăţeşte performanţele cognitive. Pe scurt, acesta are o acţiune: remineralizantă, vitaminizantă, estrogenică, osteoconstructoare, cardioprotectoare, antioxidantă, antiinflamatoare, imunostimulatoare şi regenerantă.
Fructoboratul de calciu intră în compoziţia multor suplimente alimentare ce se regăsesc pe piaţa Statelor Unite ale Americii, bucurându-se de o tot mai mare popularitate, dar fiind încă la stadiul de noutate pe pieţele din Europa. Recent acesta a fost introdus ca ingredient în suplimentele alimentare din România, Societatea Hypericum Impex fiind prima, şi momentan singura, firmă producătoare de suplimente naturale care a inclus fructoboratul de calciu (formulă patentată) ca ingredient principal pentru gama sa de top.
În concluzie, prin sinergia acidului hialuronic cu fructoboratul de calciu, produsul Artro-Flex HA contribuie la protecţia şi regenerarea atât a sistemului articular cât şi a celui osos. Acest supliment limitează efectele negative ale proceselor autoimune şi oxidative ce degradează cartilagiile şi care scad densitatea osoasă. De asemenea, acidul hialuronic conţinut participă la menţinerea cantităţii necesare de lichid sinovial în articulaţii şi reglează vâscozitatea acestuia. Nu în ultimul rând, Artro-Flex HA protejează articulaţiile şi contribuie la îmbunătăţirea mobilităţii acestora chiar şi în perioadele de suprasolicitare mecanică (ex: sport şi alte activităţi fizice intense, supraponderalitate).
Mod de utilizare: Adulţi: 3 capsule pe zi, câte 1 capsulă după fiecare masă principală, timp de 2 luni, după care se face o pauză de 30 de zile şi cura se poate relua.
Contraindicaţii: Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Precauţii:
- A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic;
- A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici;
- Acesta este un supliment alimentar şi nu trebuie să înlocuiască o dietă variată şi echilibrată şi un mod de viaţă sănătos;
- Produsul nu conţine ingrediente cu potenţial alergenic.
Dacă aveţi întrebări sau sugestii, vă rugăm să vă adresaţi la nr. tel: 0729.884.423 sau scrieţi-ne pe adresa de e-mail: [email protected]
    Pentru mai multe informaţii cu privire la produsele noastre şi pentru oferte, vă rugăm să accesaţi site-ul: www.hypericum-plant.ro
Bistriţa, incinta Kaufland 2, Calea Moldovei, nr. 40, Tel. 0263383121

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5