Primarul Romeo Florian: Încep lucrările de cadastru general în Lechinţa. E un moment zero pentru comuna noastră

Primarul comunei Lechinţa, Romeo Florian, a transmis o înştiinţare către toţi locuitorii, prin care anunţă că au început măsurătorile pentru realizarea lucrărilor de cadastru general, prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, program finanţat de Guvernul României.

         „Începând de marţi, 3 iulie, echipe de specialişti ai societăţii care a câştigat licitaţia vor veni după un program stabilit, în gospodăria dumneavoastră pentru a face măsurătorile necesare în vederea intabulării imobilelor din intravilanul localităţii în cartea funciară.  Vin cu rugămintea la dumneavoastră de a colabora atât cu ei, cât şi cu personalul desemnat din primărie în vederea realizării cât mai corecte a măsurătorilor şi a lucrărilor de cadastru”, a transmis edilul lechinţean.

         Primarul Romeo Florian ale-a cerit consătenilor ca toate problemele pe care le întâmpină să fie comunicate specialiştilor sau chiar lui personal.

 „Este un moment „zero” pentru comuna noastră, moment care ne dă posibilitatea de a ne rezolva problemele pe care le avem legate de proprietate şi posesie, fără nicio obligaţie de ordin financiar. Inclusiv problemele legate de succesiunile notariale sunt suportate prin proiect. Acum putem corecta atât intabulările greşite, limite de proprietate sau alte probleme care apar la măsurători. Unde este cazul, voi veni eu personal la dumneavoastră pentru a rezolva sau media problemele care se ivesc. În speranţa unei cât mai bune colaborări în vederea unei realizări de cadastru general cât mai perfecte, vă mulţumesc anticipat”, le-a mais spus lechinţenilor primarul Florian.

         Potrivit acestuia, lucrările au fost contractate între Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi firma de profil. Durata contractului este de şapte luni, însă dată fiind amploarea lucrărilor, aceasta ar putea fi prelungită spre un an. „Este un program amplu, pentru că vizează lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor pentru întreg teritoriu comunei. Este vorba despre 13.500 de hectare, din care în intravilan avem aproximativ 1000 hectare – case, curţi, grădini. Acolo unde există acte deja făcute, vorbim despre o actualizare”, ne-a declarat primarul Romeo Florian.

 

 

Comentarii

06/02/19 09:51
STOICA TEOFIL C...

Pentru intabulare casa in Chirales cat dureaza demersul actelor de propietate. Va multumesc!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5