Primarul Marian Forogău: 42 milioane lei pentru dezvoltarea comunei Șanț! Peste 80% din bugetul comunei este alocat investițiilor

Peste 80% din bugetul general al comunei Șanț a fost alocat pentru proiectele de investiții, susține primarul comunei Şanţ, Marian Forogău. Este vorba despre o sumă ce depășește 42 milioane lei, care provin din fonduri europene, guvernamentale sau de la bugetul local.

         “Ne propunem ca în anul școlar 2024-2025 să intrăm în grădinița nouă. Lucrările sunt foarte avansate, practic vorbim de dotări și câteva lucrări la sistemul de încălzire. Este un proiect cu o finanţare de peste 3,5 milioane lei, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020”, ne-a declarat primarul Marian Forogău. În proximitatea Primăriei, a fost construită o grădiniţă cu program prelungit, cu 4 săli de grupă, plus cabinet medical, bucătărie, sală de masă, grupuri sanitare  și o anexă.

La capitulul Educație, este și proiectul  finanțat prin PNRR, cu o valoare de aprozimativ 1,5 milioane lei,  prin care vor fi dotate sălile de curs a unităților de învățământ gimnazial, primar și preșcolar din Șant și Valea Mare, cu mobilier specific, dar vor fi amenajate și dotate  laboratoarele de biologie-chimie, fizică, un cabinet multifuncțional, inclusiv sala de sport. De asemenea, vor fi achiziționate diferite echipamente digitale necesare organizării de activități în mediul virtual.

În licitație la Compania Națională de Investiții este un alt proiect important pentru comunitate, și anume reabilitarea, modernizarea și dotarea dispensarului uman în localitatea Șanț, un proiect de peste 11 milioane lei. În proceduri la CNI este și proiectul "Reabilitarea și modernizare sediului Primăriei comunei Șanț.

Infrastructură rutieră rămâne o prioritate, ne-a spus edilul comunei, și asta pentru că se vor încheia o serie de proiecte, fie că ne referim la drumurile forestiere, fie la cele comunale, cum este și Cobășel- Valea Blaznei, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri ale județului, pe o lungime de 9 kilometri.

Prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, sunt două proiecte de modernizare a drumurilor. „Primul proiect, care cuprinde șase străzi, cu o valoare de 3,5 milioane lei, este în implementare. Încep lucrările în perioada imediat următoare. Pentru Lotul 2, care include 15 străzi și are o valoare de aproximativ 14 milioane lei, se așteaptă semnarea contractului de finanțare cu Ministerul Dezvoltării. Noi am lansat  licitația, cu clauză suspensivă”, ne-a precizat primarul Marian Forogău.

Amplasarea stațiilor de reîncărcare a vehiculelor electrice, prin Administrația Fondului de Mediu, susținerea educației, cultelor, a culturii sunt alte proiecte pe care administrația publică locală din Șnaț le are în derulare.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5