Preşedinte CCIR, Mihai Daraban: Bistriţa-Năsăud, foarte bine proporţionat economic. Comelf m-a impresionat prin portofoliul de clienţi

Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, pentru prima dată la Bistriţa, consideră că judeţul Bistriţa-Năsăud este foarte bine proporţionat economic, asta în contextul în care sunt cel puţin trei firme cu o cifră de afaceri între 50 şi 100 milioane euro, din cele 297 de la nivel naţional.

         „Paradoxal, judeţul Bistriţa-Năsăud e un judeţ foarte-foarte bine proporţionat economic, cu o componentă importantă în industrie şi cu jucători la nivel naţional chiar, şi vorbim de cifre de afaceri de peste 40-50 milioane euro, ceea ce să ştiţi că nu sunt mulţi (n.n. - agenţi economici) la nivel naţional. Între 50 şi 100 milioane de euro, cifră de afaceri, la nivel naţional sunt 297 societăţi şi aveţi în Bistriţa cel puţin trei în acest interval”, a precizat Mihai Daraban.

         Preşedintele CCIR, Mihai Daraban, împreună cu preşedintele CCI B-N, Vasile Bar, a vizitat miercuri capacităţile de producţie ale companiei Comelf, societate cu capital autohton, de care a rămas profund impresionat.

         „Am început vizitând un agent economic cu capital autohton, Comelf, o societate care pur şi simplu m-a impresionat, nu prin faptul că îşi acoperă toate capacităţile de producţie, m-a impresionat portofoliul de clienţi pe care-i are. Să vezi nume mari ca General Electrics şi Siemens ca principali clienţi ai unei firme româneşti este un mare lucru. Ce mi-a plăcut şi m-a surprins este că nu mai suntem la faza de lonn, pentru că din păcate trebuie spus, trebuie să începem cu adevărul, economia românească în multe sectoare de activitate este o economie de lonn. Poate nu mai e lonn-ul de acum 10-15 ani, când se numea Versace, X Saint Laurent, lonn-ul îl punem numi cuzinet, chiuloasă, piston etc. E ceva mai elaborat, cu valoarea adăugată mai mare, în schimb, ceea ce am văzut azi e cu totul altceva, adică sunt produse proprii, integrate într-un sistem nobil, cel al energiei. Când ai clienţi precum General Electrics sau Siemens, asta spune multe şi din punct de vedere al calităţii”, a declarat preşedintele CCIR, Mihai Daraban.

         Bistriţa a găzuit o întâlnire a Camerelor de Comerţ şi Industrie, în cadrul căreia au fost disuctate probleme legate de formarea profesională pentru adulţi, învăţământul dual şi programe de finanţare, toate reprezentând oportunităţi foarte valoroase pentru mediul economic.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5