Prefectul Teofil Cioarbă, la Silivașu de Câmpie: Totdeauna în slujba cetățenilor și a legii!

În urma numeroaselor solicitări ale locuitorilor comunei Silivașu de Câmpie, prefectul județului, Teofil Cioarbă, s-a deplasat în comună pentru a se informa despre nemulțumirile cetățenilor. La întâlnire au participat primarul Ioan Cămărășan, dar și locuitori din comun, pentru a-și spune păsurile.
Potrivit Instituției Prefectului, principalele probleme sunt legate de cadastru și includ incertitudini referitoare la drepturile de posesie a terenurilor.
"Locuitorii din Silivașu de Câmpie doresc regularizarea și obținerea dreptului de proprietate asupra terenurilor pe care le utilizează în conformitate cu legislația fondului funciar. Prefectul județului Bistrița-Năsăud a luat act de plângerile cetățenilor, asigurându-i că în conformitate cu legea acestea vor fi rezolvate punctual.
Totodată, prefectul Teofil Cioarbă a propus cetățenilor, să fie constituită o comisie mixtă, formată din reprezentanți ai departamentului juridic al Instituției Prefectului și reprezentanți ai Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Bistrița-Năsăud. Scopul acestei comisii va fi să verifice legalitatea actelor cadastrale și să găsească soluții pentru problemele legate de acest aspect, în beneficiul cetățenilor din comuna Silivașu de Câmpie.
Instituția Prefectului îi asigură pe toți cetățenii județului Bistrița-Năsăud că problemele lor au prioritate urmând cele două principii fundamentale: în slujba cetățeanului și în slujba legii", a transmis Instituția Prefectului, pe pagina de facebook.
***
Potrivit ANCPI, prin Finanțarea 9 la Silivașu de Câmpie, se fac lucrări de cadastru general pentru 1596 imobile, cu o suprafață de 1259.40 hectare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5