Poveştile de iubire ale politicienilor

Politicienii români au şi ei poveştile lor de iubire. Unii s-au îndrăgostit şi s-au căsătorit dinainte de a ajunge în funcţii publice, alţii şi-au cunoscut sufletul pereche după ce au confirmat în politică. Printre cei care trăiesc frumoase poveşti de dragoste cât mai departe de ochii publicului se numără chiar preşedintele României şi soţia sa, Maria, Ion şi Nina Iliescu, Victor Ponta şi Daciana Sârbu sau Adrian Năstase cu Dana Năstase.

 

Traian şi Maria Băsescu s-au cunoscut la malul mării.

Maria, o tânără politicoasă şi frumoasă, era recepţioneră la un hotel din Constanţa şi l-a întâlnit pe tânărul ofiţer de marină. Traian Băsescu s-a îndrăgostit pe loc de femeia care avea să-i devină suflet pereche. ,,L-am cunoscut pe Traian în 1973. La început, nu am acordat prea multă atenţie relaţiei. După un an m-am întors acasă, în Bucovina. Am păstrat însă legătura, şi într-o zi m-am trezit cu el la părinţii mei. Venise să mă ceară de soţie", spune soţia actualului preşedinte al României”, declara într-un interviu, Maria Băsescu. Nunta a avut loc la Constanţa, pe 6 decembrie 1975, într-un cadru restrâns, numai alături de părinţi şi de cei mai buni prieteni. Cei doi au acum două fete, Elena şi Ioana.

Printre cele mai longevive cupluri din politica românească se numără cel dintre Ion şi Nina Iliescu.

Ei sunt împreună de jumătate de secol. ,,Ne-am cunoscut la 18 ani, eram elev de liceu. Primul sarut a fost, in Parcul Cişmigiu”, îşi amintea fostul şef al statului.

Discreţia este cuvântul care caracterizează cuplul Daciana Sârbu şi Victor Ponta.

În 2007, premierul a luat-o de soţie pe colega sa de partid. Din dragostea lor s-a născut micuţa Irina.

Adrian Năstase a cunoscut-o pe Dana, soţia sa înperioada studenţiei. Dana era studentă la Sociologie, iar Adrian la Drept.

Cei doi comunicau foarte bine, erau prieteni apropiaţi, dar povestea lor de dragoste a început mult mai târziu. La 9 ani după ce şi-au vorbit prima oară, Dana si Adrian s-au întâlnit intr-un restaurant, mai exact la o petrecere unde fuseseră amândoi invitaţi. De atunci, au rămas împreună. Rodul iubirii lor sunt cei doi băieţi, Andrei şi Mihnea.

Sursa: rtv.net

 

Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean BN

,,Sigur, nu ştiu câţi dintre tinerii de azi mai merg la peţit sau pe vedere. La peţit nu am fost, dar îmi aduc aminte că acum 22 de ani, pe vedere, am fost şi mi-am făcut curaj până în Telciu, cu cursa de Borşa, aşa se circula atunci. În momentul în care am intrat în casă şi mi-am văzut socrul, un moroşan aşa mai înalt şi hotărât, mi-am uitat toate gândurile şi m-am pus în spatele lui taică meu (Dumnezeu să îl ierte!) şi l-am rugat pe dumnealui să facă toate oficiile. Eu mi-am luat actuala nevastă (n.r. – Voichiţa Moldovan) şi m-am dus în centru. Când ne-am întors erau stabilite toate lucrurile, nunta şi locaţia”.

Alexandru Pugna, vicepreşedintele Consiliului Judeţean BN

"Ca om, pot să afirm, că am avut multe momente importante. Şi dacă ar fi sa aleg doar un singur moment important, l-aş alege pe cel în care mi-am unit destinul cu cea alături de care de 23 de ani împărţim bucuriile şi necazurile acestei vieţi, soţia mea Eugenia Mariana, care constituie echilibrul vieţii mele. Bucuriile mele sunt cântecele, buna înţelegere în familie, momentele de relaxare de la Budurleni şi Căianu Mic, clipele în care văd că din urmă vin tineri valoroşi dornici să ducă mai departe cântecul neamului nostru, aplauzele publicului şi prietenii adevăraţi pe care îi am".

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5