Portret de erou

Biblioteca Judeţeană Bistriţa-Năsăud şi-a ales câştigătorii concursului de desene „Eroii cărţilor citite”. „Cenuşăreasa”, „Hansel şi Gretel”, „Albă ca Zăpada”, „Muzicanţii din Bremen”, „Mica sirenă”, „Frumoasa adormită”, „Peter Pann”, „Pupăza din tei”, „Scufiţa roşie”, „Alice în Ţara Minunilor” sunt câteva dintre personajele pe care elevii din şcolile bistriţene le-au desenat. S-au primit 102 lucrări, dintre care 55 pentru secţiunea I, marele premiu fiind câştigat de Ana Ioana Pop, clasa I A de la „Liviu Rebreanu”, premiul II – Izabela Conea – cls. I D de la „Andrei Mureşanu” şi premiul III – Loredana Suci, cls. a II.-a Şcoala Gimnazială nr. 1. La secţiunea a II-a, premiul I a mers la Gimnazială „Lucian Blaga”, la Bianca Borş din clasa a IV-a A, premiul al II-lea la „Andrei Mureşanu” elevei Bianca Daria Rus, clasa a IV-a A, iar premiul al III-lea la „Liviu Rebreanu” elevei Alexandra Săsărman din clasa a III-a A.
Juriul a fost format din artiştii plastici Marcel Lupşe, Mariana Moldovan şi Diana Oancea Morar. Premiile au fost înmânate la sediul Bibliotecii Judeţene, de managerul instituţiei, Ioan Pintea, lucrările câştigătoare putând fi admirate aici până la finele lunii mai.
“Am fost tare încântaţi să regăsim, prin imaginaţia şi penelul acestor copii minunaţi, pe lângă personajele clasice din basmele universale precum: Alice, Cenuşăreasa, Alba ca zăpada, Peter Pan, Frumoasa adormită, Hansel şi Gretel, Mica sirenă, muzicanţii din Bremen, etc. şi pe Nică a lui Creangă în fragmentul Pupăza din tei sau la Cireşe, precum şi punguţa cu doi bani sau James, din cartea James şi piersica uriaşă” declară organizatorii.
Pictorul Marcel Lupşe, prezent la acestă "sărbătoare" i-a felicitat atât pe elevi cât şi pe învăţătorii lor iar pe copii i-a sfătuit să caute întotdeauna să fie originali, să nu copieze, să-şi lase imaginaţia şi sufletul să lucreze pentru că doar aşa vor ajunge ca adulţi, oameni buni şi frumoşi.

Comentarii

16/05/13 11:12
Vizitator

Acelasi coridor ingust si penibil in care sunt improvizate activitatile cu public la Biblioteca Judeteana. In rest toate bune si frumoase. Biblioteca judeteana a fost mutata si inghesuita intr-un spatiu mult prea redus pentru o biblioteca publica, si care in plus a fost pregatit sa gazduiasca un muzeu de arta religioasa. Preseduntele consiliului judetean care nu are nimic de-a face cu cultura sau cu cartea (cel mult cu lista de meniuri) a tratat superficial mutarea bibliotecii judetene, schimband destinatia cladirii gata restaurata si pregatita ca muzeu. Asa se explica lipsa unei sali decente care sa permita organizarea de manifestari cu public. Si totusi mai exista o posibilitate de a corecta acest neajuns major, prin mansardarea podului cladirii ceea ce ar permite organizarea unei sali de conferinte spatioase si chiar a unor sali de lectura, de care biblioteca de asemenea duce lipsa. Asemene sali organizate la mansarda exista si la biblioteca judeteana Brasov (sala de conferinte Casa Baiulescu) sau la biblioteca Universitatii de Agronomie din Cluj (sala de lectura).

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5