Peste 100 de metri cubi de material lemnos, fără documente legale, confiscaţi în urma controalelor!

În perioada 5-7 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică, în colaborare cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și lucrători silvici din cadrul ocoalelor silvice de regim au acționat, pe raza județului Bistrița-Năsăud, pentru combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos și combaterea braconajului piscicol.

Astfel, au fost efectuate verificări cu privire la 5 agenți economici care desfășoară activități în domenii specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos. Totodată, au fost legitimate 32 de persoane, au fost oprite în trafic și controlate 24 de autovehicule.

Au fost verificate 31 de transporturi de material lemnos, iar ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale în cuantum total de 21.000 de lei, toate conform Legii 17/2010, privind codul silvic. Suplimentar, au fost dispusă măsura ridicării în vederea confiscării a cantității de 106 metri cubi de material lemnos, în valoare totală de 31.072 de lei, a transmis IPJ Bistriţa-Năsăud.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5