Opt echipaje de liceeni din judeţ, la faza judeţeană a Olimpiadei de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat”!

inspector şcolar Doina Macarie

Astăzi, 8 iunie 2023, la Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean a avut loc etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Argumentare, Dezbatere și Gândire Critică „Tinerii dezbat”. Au participat opt echipaje, de la următoare instituții de învățământ: Colegiul Național „Liviu Rebreanu”  Bistrița,  Colegiul Tehnic „Infoel” Bistrița, Liceul Teoretic „Solomon Haliță” Sîngeorz-Băi și Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean.

Obiectivele acestei competiții vizează dezvoltarea la elevi a capacităţii de documentare, de argumentare şi de utilizare a dovezilor în elaborarea unui discurs argumentativ, a gândirii critice şi raţionale, a fair-play-ului în rundele de dezbateri, în comunicarea şcolară şi în societate; cunoaşterea valorilor democratice, exersarea de către elevi a practicilor democratice de bază, în vederea asumării rolului şi statutului de cetăţean activ; dezvoltarea la elevi a competenţelor şi atitudinilor solicitate de exercitarea cetăţeniei într-o societate democratică (responsabilitate și implicare socială, comunicare, spirit civic critic şi constructiv, toleranță, nondiscriminare etc.); dezvoltarea capacităţii de a face deosebirea, în raport cu un anumit context, între „practici democratice” şi „practici nedemocratice”, identificând exemplele de bună practică din diverse domenii.

Olimpiada națională de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat” are drept scop cultivarea unei atitudini critice, logice și raționale în rândul tinerilor și conştientizarea valorilor cetăţeniei active şi democratice, prin înţelegerea informată a realităţilor sociale, susținerea dialogului interetnic și a nondiscriminării, dezbaterea argumentată şi exersarea atitudinii tolerante şi deschise faţă de diferenţele sociale, etnice, economice etc., care pot constitui bariere în comunicare.

Domnul inspector școlar general, Nicula Mircea Cristian, a premiat câștigătorii, iar doamna inspector școlar Macarie Doina i-a felicitat pe elevi, urându-le success la etapa națională. Rezultatele sunt afișate pe site-ul Colegiului Național „Petru Rareș” Beclean și la avizierul instituției: http://www.cnpetruraresbn.ro/documente/2022-2023/Rezultate%20Tinerii%20dezbat%20etapa%20judeteana,%208%20iunie%202023.pdf

Olimpiada a fost organizată de Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bistrița. Sponsorii acestei ediții au fost: Asociația Esentza și SC Montana Iugan SRL.

Îi felicităm pe toți participanții!

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5