Onor doamnelor bibliotecare Crina Ceuca şi Doina Lonhardt de la "Veronica Micle" din Năsăud

Aurel Podaru

Doamna Crina Ceuca și Doamna (tot cu majusculă!) Doina Lonhardt de la Biblioteca Orășenească "Veronica Micle" din Năsăud. Două Doamne. Doamne în adevăratul sens al cuvântului. Doamne și la propriu, și la figurat, cu alte cuvinte. Mai rar întîlnite în zilele noastre.

Un proiect editorial mai aparte, demarat la începutul acestui an (în colaborare cu poetul clujean Dumitru Cerna), m-a pus pe drumuri. Și pe jar, recunosc. Și pe gânduri. În căutarea unor materiale bibliografice pentru proiectul care vizează tineri poeți români (57 la număr), prea repede trecuți la cele veșnice. Printre aceștia se află și doi năsăudeni: Veronica Micle și Mihai Pleș. Precum și un lechințan: Ioan Moldoveanu.

Așa am ajuns să le cunosc pe distinsele bibliotecare pomenite mai sus. Care mi-au pus urgent la dispoziție dicționare, istorii literare, studii și alte materiale bibliografice necesare proiectului cu pricina: "Pasărea cu clonț de rubin". Dicționar-antologie. Mă bucur și sunt onorat că le-am cunoscut. Le mulțumesc din tot sufletul, și pe această cale, pentru sprijinul, de neprețuit, acordat. Eternă recunoștință!

                                                                                                  

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5