Oaspeți dragi din Germania, Polonia, Turcia și Grecia, la Nimigea!

prof. Florin Bindea

O nouă mobilitate în cadrul proiectului Erasmus + ”A unique Earth – Our responsibility for a sustainable future”, a avut loc zilele acestea la Școala Gimnazială ”Viorel Nimigeanu” din Nimigea de Jos. Proiectul se derulează în parteneriat cu școli din Germania (Geschwister-Scholl-Gymnasium Aachen) coordonatorii proiectului, Turcia (Kilimli Anadolu Lisesi, Zonguldak), Polonia (Szkola Podstawowa im. Aleksandra Fredry  w Surochowie, Surochow) și Grecia (Platon M.E.P.E, Ganochora).

Elevi și profesori au participat la diferite activități pe teme de mediu și hrană: un eco-workshop cu cinci ateliere: lemn, plastic, hârtie, sticlă și metal; la realizarea unor infografice și a unei cărți de bucate digitală cu mâncări specifice și de sezon din fiecare țară. Nu putea să lipsească o expoziție cu mâncare tradițională din cele cinci țări.

Pentru a prețui comorile, trebuie să le cunoaștem – Salina Turda și Dracula au fost imposibil de ignorat. Vizitele la Casa Costumului popular – Virginia Linu și în Parcul Național Munții Rodnei au întregit imaginea de ansamblu a zonei.

În demersurile de popularizare a tematicii ecologice este nevoie de sprijinul instituțiilor: vizita la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a fost o bună ocazie pentru a afla informații despre viziunea legată de mediu, reciclare, oportunități a autorităților județene.

            ”Aventura” europeană continuă – urmează alte mobilități în proiectele europene care se desfășoară în școala noastră.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5