Pe urmele lui Zeus – elevii Școlii Gimnaziale ”Viorel Nimigeanu” Nimigea de Jos au urcat muntele Olimp

prof. Florin Bindea

O nouă mobilitate în cadrul proiectului Erasmus + ”A unique Earth – Our responsibility for a sustainable future”, a avut loc zilele acestea în Grecia. Proiectul se derulează în parteneriat cu școli din Germania (Geschwister-Scholl-Gymnasium Aachen) coordonatorii proiectului, Turcia (Kilimli Anadolu Lisesi, Zonguldak), Polonia (Szkola Podstawowa im. Aleksandra Fredry  w Surochowie, Surochow) și Grecia (Platon M.E.P.E, Ganochora).

A fost ocazia perfectă pentru elevii școlii noastre să pășească pe tărâmuri mitologice: ascensiunea muntelui Olimp – casa zeilor antici, Muzeul din Dion, adăpostind antichități grecești. A urmat vizita la Mănăstirea ”Sfântul Efrem Sirul” ce se află situată în apropierea localității Kontariotissa, la poalele muntelui Olimp. Este impresionantă arhitectura acestui locaș ortodox, dar și icoanele, broderiile și produsele tradiționale pe care călugărițele le realizează. Cunoașterea mediului a fost prilejul de a vizita cascada Edessa, precum și izvoare cu apă termală.

Cunoașterea naturii și a istoriei zonei au fost îmbinate cu lecții și ateliere în care s-au folosit aplicații, platforme digitale, de exemplu Moodle.. Subiectul activităților – sustenabilitatea planetei, protejarea naturii, modul în care elevii pot conștientiza problema și se vor implica pentru găsirea unor soluții.

            Pentru elevii și profesorii nimigeni, călătoria europeană continuă. Peste câteva zile va avea loc o nouă mobilitate, în Spania, în cadrul unui alt proiect Erasmus +, ”Jobs for the Future”.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5