Oare câţi suntem pe lista „proştii satului”?

Ȋn data de 17.08.2013, cu data poștei de 14.08.2013, am gǎsit ȋn cutia poștalǎ urmǎtoarea adresǎ:


 

            Cu toate cǎ situația mea nu corespunde deloc cu cele menționate mai sus ȋntrucȃt am desfǎșurat și desfǎșor și activitate pe bazǎ de contract individual de muncǎ ȋncepȃnd din anul 1995 și pȃnǎ ȋn prezent și cred cǎ acesta nu e un secret  fațǎ de Casa Județeanǎ de Pensii și fațǎ de Curtea de Conturi, iatǎ cǎ astǎzi 20.08.2013, ȋn jurul orei 12 m-am prezentat la Ghișeul nr.9 ca sǎ-mi lǎmuresc situația. Dar, spre surprinderea mea, la ghișeu mai aștepta un cetǎțean din altǎ localitate a județului Bistrița-Nǎsǎud, care primise o ȋnștiințare cu un conținut identic cu cel al ȋnștiințǎrii  primitǎ de mine, inclusiv nr. de ȋnregistrare 8890/10.05.2013, diferența constȃnd doar ȋn nume și adresǎ.

           

 

            Am ȋntrebat la registraturǎ, fiindcǎ la Ghișeul nr.9 nu era nimeni, cum e posibil ca doi cetǎțeni cu activitǎți diferite sǎ primeascǎ aceeași adresǎ, pe langǎ faptul ca eu nu mǎ regǎsesc ȋn situația menționatǎ ȋn aceastǎ adresa? Mi s-a spus: “Curtea de Conturi ne-a dat o listǎ”.

           

            Nu pot sǎ nu mǎ ȋntreb dacǎ nu cumva toți de pe “listǎ” am primit exact aceeași comunicare cu exact același numǎr de ȋnregistrare?

           

            Nu pot sǎ nu mǎ ȋntreb ce fel de verificǎri a fǎcut Curtea de Conturi ȋmpreunǎ cu  Casa Județeanǎ de Pensii dacǎ au ajuns sǎ trimitǎ asemenea comunicǎri?

 

            Și cum iși permit instituții ale statului sǎ-și batǎ joc de cetǎțeanul de rȃnd, doar pentru a mai stoarce niște bani la fondul de pensii?

 

            Pentru cine nu știe vreau sǎ menționez cǎ  ȋn aliniatul (2) al art. 6^1 din Legea 19/2000, menționat ȋn adresa de mai sus, se precizeazǎ  categoria persoanelor care sunt  exceptate de la obligativitatea depunerii declarației de asigurare. Eu fac parte din aceastǎ categorie, alǎturi de mulți alții care presupun cǎ au primit aceastǎ ȋnștiințare dupǎ “verificǎrile efectuate de Curtea de Conturi ȋn bazele de date ale administrațiilor financiare din județ”.

 

            Nu suntem “proștii satului”, deci nici proștii “statului”!

           

PS: Oare reprezenta un efort extraordinar pentru funcționarul statului care a redactat aceastǎ adresǎ utilizarea limbii romȃne literare, cu diacritice, așa cum prevede legea pentru adresele, legile și notificǎrile oficiale? E o jumǎtate de paginǎ, nu un roman!

 

Monica Hurlui – cetǎțean și vicepresedinte Forța Civicǎ org. Bistrița-Nǎsǎud

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5