O MAMĂ FERICITĂ

,, Tu porţi în suflet veşnicia

Şi din iubire-ţi faci un crez

Să-l laşi în lume moştenire

Ca apă sfântă de botez’’.

Ce poate fi mai frumos pe lume, decât satisfacţia împlinirii unei vârste care îţi încununează viaţa. Laura Coman din Nepos se bucură că va împlini în curând 82 de ani . Are sufletul încă tânăr, deşi sănătatea îi mai face câteodată necazuri. Soţul i-a murit de câţiva ani, dar niciodată nu s-a plâns că-i este greu, ori că nu mai poate trece peste nevoile vieţii.

A dat naştere la 16 copii, din care 12 sunt în viaţă. De două ori a avut gemeni, dar numai un rând a supravieţuit. Pe toţi i-a crescut cu dragoste şi credinţă în Dumnezeu. Chiar dacă i-a fost greu cu atâţia copii, a reuşit să-i aşeze pe fiecare la rostul lor.I-a trecut prin şcoli, ani la rând, şi astăzi se descurcă bine ,acolo unde se află. Cei rămaşi în sat, se dovedesc meseriaşi iscusiţi şi oameni de cinste şi omenie. Viorel este profesor la un liceu din ţară şi vorbeşte cu atâta drag despre el, ori de câte ori are prilejul.

Are acum 6 gineri şi 6 nurori, care i-au dat 67 de nepoţi şi 26 de stănepoţi. Este mândră că are o familie atât de numeroasă şi reuşită. Pentru fiecare poartă în sufletul ei o dragoste neţărmurită. Se simte atât de împlinită şi trăieşte intens această bucurie.

Pe nepoţi şi strănepoţi îi cunoaşte pe fiecare în parte. Nu greşeşte niciodată numele lor, ba le reţine şi datele naşterii. Are o memorie foarte bună. Fiicele sale se dovedesc tot atât de prolifice ca şi ea. Două dintre ele, au câte 12 şi 13 copii, iar una dintre nurori a ajuns la al zecelea.

În 12 august 2001 , Ion şi Laura şi-au sărbătorit ,, nunta de aur’’, iar în 20 aprilie 2009 au organizat o întâlnire de familie. Au venit toţi cei aflaţi în ţară şi unii, chiar din străinătate. Florin e în America, Olga în Spania, iar Viorica cu 13 copii, în Irlanda. Acum se mistuie de dorul lor şi al nepoţilor, dar este împăcată că o duc mai bine decât în România.

Îi place să povestească despre copii, şi nu oricum, ci cu talent şi cu sufletul deschis ca cea mai iubitoare mamă. Stă de vorbă cu toată lumea şi atunci când nu are un subiect anume, îl inventează pentru a-şi ascunde singurătatea. A dus-o mai greu cu auzul, dar acum e mai bine, pentru că una dintre fiice ,i-a cumpărat un aparat auditiv. Este foarte fericită că poate înţelege pe oricine şi are posibilitatea să se mândrească cu familia sa. Mama Laura, cum o ştiu cei din sat, a fost şi va rămâne un model al dragostei materne, al frumuseţii sufleteşti care-i înnobilează viaţa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5