O femeie din Josenii Bârgăului ar putea ajunge din arest la domiciliu, în arest preventiv!

În noaptea de 2/3 februarie a.c., polițiștii Biroului Supravegheri Judiciare din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au acționat pe Valea Budacului, Valea Șieului, Valea Bârgăului și în Bistrița, ocazie cu care au efectuat controale inopinate la un număr de 6 inculpați care execută măsura preventivă a arestului la domiciliu. Acțiunea s-a desfășurat în scopul constatării și probării oricăror încălcări ale obligațiilor impuse de organele judiciare, precum și în scopul prevenirii comiterii unor noi infracțiuni de către persoanele aflate sub supraveghere judiciară.

“În urma acestor controale a fost constatată încălcarea măsurii arestului la domiciliu de  către o inculpată, din Josenii Bîrgăului, care ar fi părăsit cu rea-credință  imobilul stabilit pentru executarea măsurii și s-a r fi deplasat la magazinele din localitate. Astfel, polițiștii au sesizat Curtea de Apel Cluj, în vederea înlocuirii măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestării preventive”, înformază IPJ BN.

Totodată, în cursul anului 2017 au fost formulate 46 de sesizări (+84% față de anul 2016), ca urmare a constatării încălcării măsurii/obligațiilor dispuse de către organele judiciare. Din totalul acestora, au fost înregistrate 11 cazuri, în care măsura controlului  judiciar a fost înlocuită  cu măsura arestării preventive (4 cazuri), respective măsura arestului la domiciliu( 7 cazuri) și 5 cazuri în care măsura arestului la domiciliu a fost înlocuită cu măsura arestării preventive.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5