Ministrul Bogdan Ivan: Românii scapă de stat la cozi! 30 de instituții publice ale statului român vor muta în online!

Românii scapă de stat la cozi! 30 de instituții publice ale statului român vor muta în online ceea ce astăzi presupune interacțiunea directă la ghișeu, anunță Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Potrivit acestuia, împreună cu premierul Marcel Ciolacu, procesul de digitalizare a fost adus în linie dreaptă.

"Până la finalul lunii octombrie, toate ministerele trebuie să înainteze proiectele pentru servicii digitale guvernamentale. Avem 524 de milioane de euro, pe care îi vom investi în administrația publică, așa încât românii să își poată obține online actele de căsătorie, naștere, divorț, studii, pentru înmatriculare și altele. Aceste fonduri sunt dedicate digitalizării celor mai importante servicii pentru cetățeni", explică ministrul Bogdan Ivan.

***

Premierul Marcel Ciolacu a prezidat, la Palatul Victoria, lucrările Comitetului pentru e-guvernare și reducerea birocrației (CERB), care au avut drept scop pregătirea portofoliului de proiecte ale instituțiilor publice pentru apelurile dedicate e-guvernării.

Prim-ministrul a subliniat faptul că digitalizarea României este un proiect de țară, care trebuie asumat de echipa guvernamentală în beneficiul cetățenilor. "Până la data de 30 octombrie, ministerele trebuie să prezinte proiectele care vor intra în finanțarea dedicată dezvoltării serviciilor publice digitale. Îmi doresc un plan coerent, concret, pe care să ni-l asumăm transparent și pe care să îl implementăm fără întârzieri. România nu poate progresa fără digitalizare", a declarat premierul Marcel Ciolacu în ședința CERB. De asemenea, șeful Executivului a solicitat prezența miniștrilor la viitoarea ședință a comitetului interministerial.

În pregătirea portofoliului de proiecte ale instituțiilor publice centrale pentru apelurile dedicate e-guvernării, reprezentanții instituțiilor membre CERB au discutat cu ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, în coordonarea Secretarului General al Guvernului, Mircea Abrudean, despre statusul proiectelor de debirocratizare și situația proiectelor finanțate prin Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare (PoCIDIF) și Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

În contextul întâlnirii, reprezentanții echipei guvernamentale au stabilit drept priorități pentru următoarea perioadă trecerea la tehnologiile de tip cloud, implementarea porții de acces unice pentru serviciile publice electronice prin utilizarea ROeID și asigurarea interoperabilității bazelor de date într-un mod transparent și sigur pentru români.

 

Comentarii

14/09/23 14:58
Reflector

No ăsta da triumfalism! Mai ceva decât trâmbițatul despre tăierea pensiilor speciale din urmă cu mai bine de un an jumate de către distinsul domn deputat acum și ditamai ministru. Rămâne de văzut, că de promis e ușor, dar de făcut cred că mai are nevoie de câteva mandate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5