Ministrul Agriculturii, la SC ITL Agrocomplex SRL Lechința. Anul trecut, 9000 capete de tineret bovin vândute la export!

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, alături de deputatul Adrian Chesnoiu - președintele Comisiei de agricultură, președintele CJ-Emil Radu Moldovan au vizitat ferma SC ITL Agrocomplex SRL, administrată de Ovidiu Ciuruș, ce are ca obiect principal de activitate achiziționarea, îngrășarea și vânzarea vițeilor, în special la export. Capacitatea fermei de îngrășare bovine este de aproximativ 2500 capete tineret bovin.
În cursul anului 2022, societatea a avut un rulaj de aproximativ 9000 capete tineret bovin vândut la export. Animalele sunt achiziționate în special de la gospodăriile populației și de la micii fermieri din zonă.
Principala piață de desfacere o reprezintă țări din Uniunea Europeană (Italia, Croația, Grecia), dar și țări terțe, cum ar fi Turcia și Bosnia și Hertegovina.
Societatea deține două magazine în orașul Bistrița sub brandul TURMA, în cadrul cărora comercializează carne de bovine, de la animale crescute și îngrășate în fermă.
Totodată, compania cultivă o suprafață de aproximativ 295 ha teren agricol, astfel: grâu - 55 ha, lucernă - 8 ha, pajiști - 13 ha, porumb - 50 ha, rapiță - 92 ha, soia - 56 ha, teren necultivat - 20 ha.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5