Ionela Moruţan şi Oana Tomoiaga, la Toamna Bistrițeană. Bogăţia recoltelor şi gastronomia au dat culoare sărbătorii

Ediția 2024 a Toamnei Bistrițene a avut în centru bogăţia bucatelor oferite de producătorii din judeţ şi nu numai, bistriţenii care au venit pentru să-şi umple cămările cu provizii pentru iarnă, admirând varietatea de culori a legumelor şi fuctelor. Oamenii au fost dornici să socializeze, să se bucure împreună de roadele pământului şi de vremea frumoasă. Pe lângă latura gastronomică, organizatorii au avut de grijă să fie prezenţi şi producătorii din cadrul Asociaţiei Produs în Bistriţa-Năsăud.

Şef Serviciu Administraţie Pieţe, Luca Răzoare, a acordat premii producătorilor de legume, fructe şi din domeniul apicol, dar şi crescătorilor de animale mici.
"Zile frumoase la Toamna Bistrițeană, manifestare tradițională ajunsă la a XXI-a ediție, cu roade bogate, spectacole folclorice și multă bună dispoziție. Aproape 50 de producători locali de fructe, legume, zarzavaturi, miere, nuci, brânză și alte bucate au expus spre vânzare în Complexul de agrement Heidenfekd din Viișoara. Celor mai merituoși dintre expozanți le-au fost acordate premii. O adevărată sărbătoare a recoltei pentru bistrițeni și nu numai, la Viișoara fiind veniți și mulți oameni din împrejurimile oraşului și județului!", a declarat primarul Ioan Turc.
Pe lângă produsele achiziţionate, bistriţenii au poposit şi în faţa scenei, acolo unde, în cele două zile, au fost aplaudaţi artişti precum Oana Tomoiaga, Ionela Moruţan, Petre Petruse, dar şi Grupul "Tradiții Bistrițene”, Ansamblul "Someș- Ilva" - Ilva Mică, Ansamblul "Balada" Bistrița, Ansamblul "Coronița Solovăstru" Mureș. Spectacolul, prezentat de Menuţ Maximinian, a fost încheiat de Ansamblul profesionist „Cununa de pe Someş” al Centrului Cultural Municipal „George Coşbuc”, care a prezentat, sub bagheta dirijorului Andrei Handrea, în coregrafia lui Teodor Puşcaş, dansuri de pe Şieu şi de pe Valea Someşului, iar interpreţii au întreţinut atmosfera de sărbătoare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5