Green Town – acţiune de ecologizare a cercetaşilor bistriţeni

Fundaţia “Cercetaşii Bistriţeni”

Sâmbătă, peste 1,5 km din malurile râului Bistriţa au primit o înfăţişare nouă, liberă de material plastice, metalice sau deşeuri menajere. Astfel, cercetaşii bistriţeni alături de voluntarii adulţi au colectat 30 de saci cu deşeuri.

Pe lângă dorinţa de a avea alături de noi un mediu curat suntem mereu motivaţi de nevoia de educaţie permanentă. Şi de unde să începem cu educaţia dacă nu de la copii? Ştim cu siguranţă că pentru marea majoritate a copiilor care participă benevol la acţiuni de ecologizare eliminarea deşeurile la locurile special amenajate devine un obicei; prin acest obicei are de câştigat atât mediul cât şi comunitatea din care fac parte copiii. Respectul pentru comunitate şi respectful pentru mediul înconjurător sunt elemente esenţiale ale metodei de educaţie cercetăşească.

Acţiunea Green Town – Ecologizare face parte din graficul de activităţi al proiectului “Cetatea Bistriţei văzută prin ochii copiilor”, proiect cofinanţat din bugetul local al municipiului Bistriţa pe anul 2014.

Scopul proiectului “Cetatea Bistritei văzută prin ochii copiilor” este formarea abilităţilor artistice şi practice elevilor din Bistriţa, stimularea cu privire la valorificarea şi promovarea Centrului Istoric al Bistriţei; sensibilizare cu privire la conservarea mediului înconjurător. Sprijinirea şi susţinerea tinerilor în vederea formării abilităţilor artistice şi de protectia mediului prin metoda de educaţie cercetăşească contribuie la o dezvoltare corectă ca individ în plan social, cultural, educaţional şi emoţional.

Fundaţia “Cercetaşii Bistriţeni” este principalul promotor al activităţilor cercetăşeşti din Bistriţa şi judeţul Bistriţa-Năsăud. Misiunea cercetăşiei în societatea românească este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori bazat pe o Promisiune şi o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniţi ca indivizi şi joacă un rol constructive în societate.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5