Frunzăverde: PDL a guvernat cu aroganţă, un grup a confiscat conducerea efectivă a partidului

Sursa : www.realitatea.net

,,PDL-ul de astăzi nu mai este PD-ul de altădată, nu mai este nici măcar PDL din 2007. Abandonurile nu sunt la nivel personal, ci sunt de regulă în politică. Am ajuns la putere clamând nişte principii, din nefericire, colegii mei care au condus efectiv partidul nu au respectat nici promisiunile, nici principiile pe care le-au clamat de-a lungul timpului. Asta înseamnă abandon, asta înseamnă trădare. Categoric, ei au trădat convingerile pe care ei le-au etalat la vremea respectivă”, a susţinut fostul prim-vicepreşedinte al PDL, la Antena 3.

Potrivit lui Frunzăverde, problemele în PDL au apărut în momentul ruperii de PNL.

,,Pe liberali i-am lăsat singuri la guvernare, nevoiţi să apeleze la o majoritate pe care le-a asigurat-o PSD, cu preţul respectiv, preţ plătit de guvernul Boc ulterior”, a subliniat proaspătul liberal.

În opinia sa, ruperea PNL prin plecarea lui Theodor Stolojan ,,a fost a fost o greşeală politică foarte mare”, ”o eroare de apreciere a cui o fi fost”, cu atât mai mult cu cât a afectat relaţia PDL-PNL.

,,Greşeala guvernamentală a fost că am dat dovadă de foarte multă aroganţă în actul guvernamental, de foarte puţine momente de consultare cu ce înseamnă în realitate România. Am guvernat arogant, sigur în condiţii foarte grele, grele tocmai pentru faptul că am avut acest parcurs foarte, foarte greşit calculat în relaţia cu liberalii. Am omorât o alternativă de dreapta fezabilă”, a susţinut el.

,,Noi ne-am pus în spatele cifrelor”, a mai afirmat Frunzăverde, criticând că guvernarea PDL nu s-a mai interesat de oameni.
,,Principalul responsabil pentru această situaţie creată în PDL şi în relaţionarea PDL-ului cu celelalte grupări din spectrul politic, principalul responsabil este conducerea partidului, un grup care a confiscat conducerea partidului, nu dau nume astăzi, dar se ştie, conducerea efectivă a partidului şi care nu a înţeles că politica se face altfel, pornind de la elementara colaborare dintre Opoziţie şi Putere”, a criticat Frunzăverde.

El a explicat că a ridicat probleme în interiorul partidului, în cadrul BPN, însă un grup informal de decizie era cel care impunea hotărârile finale. Frunzăverde a susţinut că la congresul de anul trecut credea că PDL-ul mai are o şansă.

,,Astăzi, cred că nu mai are nicio şansă, calitatea actului de guvernare a compromis orice şansă de a rămâne important pe scena politică pentru PDL”, a afirmat el, precizând că mai există o grupare din PDL care totuşi crede că ,,mai e o şansă”.
Fostul prim-vicepreşedinte i-a transmis lui Emil Boc că atunci când el era în PD, actualul preşedinte al PDL ,,nici nu ştia că există” partidul.

În ceea ce priveşte criticile aduse de Radu Berceanu, fostul democrat-liberal a spus că este fals că şi-ar fi negociat în trecut trecerea la PSD.

El a spus despre Berceanu că are anumite frustrări şi i-a spus senatorului că, în 2004, a pierdut alegerile în organizaţia sa.
Cât priveşte relaţia cu Traian Băsescu, Sorin Frunzăverde a comentat că a fost una normală până în 2007, ,,apoi practic n-a mai existat”.

El a evitat să invoce un motiv clar, doar a punctat că, din 2007, a fost ales în Parlamentul European şi astfel a fost mai multă vreme în afara ţării.

Frunzăverde s-a referit şi la Elena Udrea, despre care nu a făcut aprecieri, dar a spus că se poate vedea din sondajele de opinie care arată cota scăzută de încredere în ea dacă a fost sau nu o prezenţă benefică pentru PDL.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5