Fostul centru de plasament de pe Toamnei va găzdui cursurile Extensiei Bistriţa a Universităţii de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud va adopta, în şedinţa extraordinară de joia viitoare, proiectul de hotărâre privind constituirea dreptului de administrare în favoarea Spitalului Județean de Urgență Bistrița asupra imobilului-teren și construcții, situat în municipiul Bistrița, pe strada Toamnei nr.1A. În fapt, este vorba despre clădirea unde a funcţionat Centrul de Plasament de tip familial pentru copilul cu dizabilităţi şi care va fi folosit pentru desfășurarea activităților de învățământ superior medical de către Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, în colaborare cu Spitalul Județean de Urgență Bistrița.

Prin Protocolul nr.20379/07.09.2021 privind colaborarea dintre Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, Județul Bistrița-Năsăud, prin Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, și Spitalul Județean de Urgență Bistrița, în vederea dezvoltării procesului de învățământ superior medical în județul Bistrița-Năsăud, administraţia judeţeană s-a obligat să asigure, prin Spitalul Județean de Urgență Bistrița, infrastructura și cadrul necesar desfășurării tuturor activităților specifice programelor de instruire și formare clinică în vederea formării profesionale a personalului medical, precum și realizarea activităților de învățământ superior și postuniversitar în cadrul extensiei UMFST „G.E. Palade” Tg. Mureș din județul Bistrița-Năsăud.

Imobilul se disponibilizează ca urmare a desființării Centrului de Plasament de tip familial pentru copilul cu dizabilități Bistrița și a transferării copiilor afectați în Casa de tip familial Viișoara și Casa de tip familial Unirea, servicii sociale cu cazare, nou înființate în structura Centrului pentru Protecția Copilului Bistrița, urmând ca în locația din municipiul Bistrița, strada Toamnei 1A să mai funcționeze temporar doar ”Centru de primire în regim de urgență pentru copilul abuzat, neglijat, exploatat și telefonul copilului” și ”Centru maternal”.

 

 

 

 

Comentarii

21/01/22 16:04
Marius Nicolae Pop

Sa fie clar! Vor fi studii universitare de scurta durata pentru asistenti medicali, optim pregatiti...3-4ani! In acest fel, va creste siguranta celor care se vor imbolnavi in viitorul apropiat! Ma astept la un examen serios, pentru a putea accede la cursurile medicale !Dr.MNPop

23/01/22 16:00
Toni

Mai bine mai târziu decât niciodată. Incă din anul 2016 se discuta despre înfiinţarea, unui colegiu universitar pentru viitorii asistenţi medicali, în colaborare cu UMF Târgu Mureş, care pâna acum nu s-a realizat. (Vezi: http://www.timponline.ro/la-bistrita-se-va-infiinta-in-colaborare-cu-umf...). De asemenea, s-a vorbit mult si fără folos despre construirea unui campus universitar modern la Bistrita care sa uneasca laolalta Extensiile Universitare imprastiate in prezent prin tot orasul in spatii improvizate, fapt pentru care, influenta vietii studentesti la nivelul locuitorilor orasului este practic inexistenta. Cu toate astea, autoritatile locale au discutat in special cu universitatile UBB si UTCN sa creeze un campus universitar modern cu spatii de invatamant prevazute cu sali de curs si laboratoare, camine studentesti, cantina, biblioteca, sala de sport, terenuri de sport, parcuri cu alei, etc care sa aduca impreuna toate extensiile universitare prezente la Bistrita, nu s-a facut nimic pana acum. Un astfel de Campus Universitar ar putea sa includa si cladiri de laboratoare cu spatii functionale pentru activitate de cercetare organizata la standarde internationale. Toate acestea ar fi de natura sa creeze un climat academic si o mai buna stabilitate a invatamantului universitar la Bistrita.
Poate că de data asta prin derularea unui parteneriat cu Universitatea de Medicină din Târgu Mureș privind infiintarea unei extensii pentru asistenţi medicali la Bistrița, vor fi reluate si demersurile pentru construirea unui Campus Universitar. Cu atât mai mult cu cât primarul Ioan Turc a promis in campania electorală că va pune bazele unui nou obiectiv strategic si anume „Bistrita Universitară” astfel incât orasul să poată să se dezvolte ca o destinație pentru afaceri inovative, in strânsă legătură cu avantajele conferite de invătământul superior.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5