Întîmplări cu miez

Fiul lui Lavrenti Beria povesteşte...(6)

Arătam mai deunăzi, că Stalin s-a făcut vinovat de criminală neglijenţă, ignorând pur şi simplu informaţiile ce-i veneau din multe surse, despre o agresiune de nemaivăzute proporţii asupra ţării sale. În loc să verifice sau să ia măasurile necesare, realmente şi incredibil, le-a ignorat sau chiar le-a ascuns.

În vara anului 1940, la întâlnirea dintre Molotov şi Hitler, cel dintâi i-a reproşat Fuhrerului că ţine armate de ocupaţie în România şi Finlanda şi mai ales fiindcă a dat garanţii privind frontierele acestor state. Stalin se gândise totdeauna la petrolul românesc, pe care nu ar fi vrut să-l vadă la dispoziţia Germaneiei. Hitler t-a replicat ministrului de externe sovietic cum că. n-are rost să se împiedice de mărunţişuri cum ar fi România şi Finlanda, ci că el îi propune lui Stalin să împartă lumea toată. Imediat ce s-a despărţit de Molotov, furios, Hitler a dat dispoziţii să se pregătească un plan de invadare a Rusiei. Statul Major german a elaborat astfel, până la finele lui noiembrie 1940, faimosul „Plan Barbarossa”.

Chiar după câteva zile după ce s-a definitivat acest plan (probabil o săptămână), la 29 decembrie 1940, lui Stalin i-a fost prezentată de către Beria .... o copie exactă a acestui plan. Se vede clar -spun istoricii- că în imediata apropiere a lui Hitler, chiar în cancelaria sa, exista un spion preţios, care afăcut rost de un astfel de plan ultrasecret. Unii au speculat că acesta ar fi fost Martin Bormann, dar exact nu s-a aflat nici până azi.

Aflat în posesia unui asemenea document extraordinar de important, cu şase luni înainte ca ţara sa să fie atacată, Stalin l-a închis în sertarul său....ascunzându-l şi ignorându-l.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5