Felicitări! Rezultate bune pentru Diana Popescu la Evaluarea Naţională! Povestea singurei eleve care a absolvit la Milaș

În acest an, la fel cum deja este o obișnuință, notele elevilor sunt anonime, ele pot fi descoperite doar prin cunoașterea codurilor atribuite fiecărui elev. Dacă acest lucru este benefic sau nu, vă las pe fiecare să judecați.

Am ales să aștern câteva gânduri despre cei care nu au nota securizată, cum este cazul de la ȘCOALA GIMNAZIALĂ DOROLEA, ȘCOALA GIMNAZIALĂ PIATRA FÂNTÂNELE și am să mă opresc la ȘCOALA GIMNAZIALĂ CARDINAL IULIU HOSSU MILAȘ. În toate cele trei cazuri, un singur elev a susținut Examenul de Evaluare Națională.

La Milaș am ocupat postul de profesor suplinitor de matematică din ianuarie și am avut un singur elev în clasa a VIII-a, pe Diana Popescu. În contextul dat, când s-a văzut singură într-o clasă, putea să fie complet dezinteresată, fiindcă oricum ai număra, ea era pe locul 1. Diana a fost foarte disciplinată, mereu cu temele făcute, la locul ei, timidă și foarte ascultătoare.

Despre Milaș s-a scris frumos în ultima vreme, grație lui Octavian Bâcâin, absolvent al Liceului Teoretic "Constantin Romanu Vivu" Teaca, fiu al satului Milaș, însă cea care anul aceasta a reprezentat cu mare cinste școala este Diana, unica absolventă, remarcându-se cu rezultate frumoase, mulțumitoare și de care întregul colectiv profesoral este mândru.

Este minunat să avem elevi olimpici în județ, dar aceștia sunt doar câțiva. Poate pentru o zi trebuie să ne uităm și la acei elevi care nu provin din familii aplecate spre educație, care nu au sprijinul total la părinților, care au prins drag de carte doar din mediul școlar, unde inspirați de profesori și-au dorit să se autodepășească.

Îmi aduc aminte cu mare drag de momentul când am primit eu rezultatele la Evaluarea Națională, era în anul 2012, și cu siguranță, rezultatele generației mele au rămas în istoria școlii. De atunci colectivul didactic s-a schimbat foarte puțin, însă rezultatele arată foarte rău, iar vina cu siguranță nu este a profesorilor. Sunt convinsă că doamna profesor Lucia Cordoș care m-a învățat pe mine matematică, predă cu același suflet. Din mâna ei a ieșit un elev de 10, care a învățat și pe alții, poate nu de 10, dar 8 este suficient pentru cineva care nu este neapărat pasionat de științele exacte.

Diana este dovada vie că la Școala Gimnazială CARDINAL IULIU HOSSU din MILAȘ se face carte, dacă vrei să înveți. Cu ea orice oră era precum o ședință de meditație, nu era loc de dubii cine va rezolva exercițiile și totuși era la fel de atentă de fiecare dată. Îi doresc un viitor strălucit în domeniul pe care și l-a ales și îi mulțumesc pentru grija pe care o are față de frățiorul ei și pentru cuvintele frumoase pe care le adesa către ceilalți elevi din școală, spre a-i îndemna la învățătură.

Experiența de la Milaș a fost deosebit de plăcută, am întâlnit oameni dedicați, plini de bunătate, acea bunătate tipică mediului rural, unde în fiecare dimineață ne aștepta doamna Olga cu cafea proaspătă, unde lunea doamna învâțătorare Neli Gălățan ne surprindea cu câte o coptură de casă, iar domnul director nu era acea figură autoritată și de nepătruns, ci domnul Alexandru Otvis era mereu prietenos cu toată lumea. Doamna învățătoare, Sonia Coroș, soția preotului Dumitru Coroș, a fost cea care a dus la alt nivel concepul de ”Școala Altfel”, organizând prin mijloacele știute o excursie complet gratuită pentru toată lumea din școală la Cluj, unde ghidați de membrii Asociației ”Iuliu Hossu”, copiii au putut vizita cele mai mari și mai însemnate lăcașuri de cult, dar și cele mai frumoase obiective turistice.

 

Felicitări cadrelor didactice pentru activitatea din întreg anul școlar!

Felicitări, Diana Popescu!

 

Mădălina Oltean

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5