Evenimente, ştiri din lumea creştină

* Administraţia Domeniului Public din cadrul Primăriei municipiului Ploieşti s-a arătat entuziasmată de profiturile obţinute până în prezent (90.000 lei) prin acţiunile de vânzare de lumânări şi alte obiecte de cult efectuate în preajma cimitirelor şi în alte locaţii. Legat de aceasta, Arhiepiscopia Bucureştilor a ţinut să precizeze că astfel de activităţi se desfăşoară numai de către lăcaşurile de cult, fiind un domeni exclusiv al acestora.

* În Duminica Ortodoxiei, 14 februarie, cea dintâi din Marele Post, predicile susţinute au avut tema: ”Icoana- fereastră spre Dumnezeu”, amintind luptele duse împotriva iconoclasmului şi terminate cu biruinţa adoratorilor icoanelor. Precum avem în cărţi cuvântul, în icoane avem culoarea, capabilă să nareze creştinului, să-i înalţe gândul spre Împărăţia cea singură fără de moarte.

* La Minsk s-a desfăşurat o Conferinţă internaţională cu tema: “Misiunea creştinismului în secolul al XXI-lea- Perspective Ortodoxe”, la care a participat un impresionant număr de reprezentanţi ai altor Biserici creştine din Europa şi America de Nord şi de Sud.

* Statul rus va putea acorda ajutoare financiare Organizaţiilor religioase din Rusia- conform unui Proiect de lege al guvernului, ceea ce reprezintă un pas foarte mare în susţinerea unor activităţi de anvergură, frânate până acum de lipsa fondurilor necesare.

* Mary Hackillop (1842-1909)- a fost canonizată de Biserica romano-catolică drept primul Sfânt pe care îl are Australia. Deşi socotită în secolul ei ca „rebelă”- cum notează presa australiană, ea avea o dragoste deosebită pentru copii şi a întemeiat un ordin religios care a prosperat, la moartea sa având 700 călugăriţe

* O anchetă efectuată în Hexagon a relevat că patru francezi din 10 au Biblia, iar 11% din ei chiar mai multe exemplare (comunică ziarul „La Croix”), dovedind, majoritatea dintre aceştia o cunoaştere bună a evenimentelor religioase

* Masoneria – hotărâtă să (re)cucerească Bruxelles- ul- consideră că prea mulţi conducători de Comisii ale Parlamentului Europei şi altor instituţii europene sunt oameni cu convingeri religioase. Conform Tratatului de la Lisabona, Biserica este un partener al statului de drept.

* Universitatea ebraică din Ierusalim anunţă că a descoperit un fragment de zid din vechea cetate, datând din secolul al X-lea înainte de HRISTOS.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5