Din acest an, Consiliul Județean va premia și elevii care au obținut performanțe în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar și a Olimpiadei Corale!

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud va dezbate, în ședința ordinară de astăzi, un proiect de hotărâre prin care se modifică Regulamentul de acordare a stimulentelor financiare elevilor și cadrelor didactice din instituțiile de învățământ preuniversitar din judeţul Bistriţa-Năsăud pentru performanțele școlare obținute la etapa județeană și participarea la etapa națională a Olimpiadelor Naționale Școlare.

Astfel, Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud a solicitat acordarea de stimulente financiare elevilor/formațiilor/echipelor de elevi din instituțiile de învățământ preuniversitar din județul Bistrița-Năsăud, precum și cadrelor didactice care s-au ocupat de pregătirea acestora, care au obținut performanțe la competițiile sportive școlare cu finalitate națională care se organizează și se desfășoară în cadrul „Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar” cuprinse în lista aprobată anual de către Ministerul Educației Naționale, conform Calendarului Competițional al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. De asemenea, ÎȘJ BN a cerut ca aceste stimulente financiare să fie date și elevilor care  fac parte din ansambluri corale organizate în instituțiile de învățământ preuniversitar din județ, precum și cadrelor didactice și corepetitorului care s-au ocupat de pregătirea acestora, care au obținut performanțe la competițiile de specialitate organizate în cadrul Olimpiadei Corale.

Recunoașterea performanțelor elevilor și cadrelor didactice reprezintă o prioritate pentru administrația județului Bistrița-Năsăud. Prin acordarea stimulentelor financiare elevilor și cadrelor didactice se transmite public un mesaj de valorizare a învățământului și în special celor care fac performanță cu scopul de a susține, dezvolta și promova valorile și talentele din județ, este argumentul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

 

 

 

Comentarii

31/08/23 11:24
Golden Sukhorukova

Cred că așa ar trebui să fie. Tineretul trebuie sprijinit

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5