Descoperă ”Valea Cormaia – Raiul cascadelor din Munții Rodnei”! Se marchează traseul cicloturistic!

În această perioadă se marchează traseul cicloturistic pe Valea Cormaia, traseu cu simbolul ”omulețului portocaliu pe bicicletă”. Acesta are ca punct de plecare, confluența Văii Cormaia cu Someșul Mare și ajunge în interiorul Parcului Național Munții Rodnei, respectiv ”La Urdeie”, pe o distanță de circa 14 km și oferă turiștilor un ansamblu peisagistic divers: numeroase cascade spectaculoase (Cheilor, Cucului etc.), ansamblu monahal Cormaia, cheile Cormăii, Farmecul Pădurii, diversitate floristică și faunistică ridicată, habitate ripariene remarcabile, păstrăvării cu servirea păstrăvului, pensiuni montane.
Traseul cicloturistic este marcat de Asociația ECO RODNA în colaborare cu Administrația Parcului Național Munții Rodnei în cadrul proiectului intitulat ”Aniversarea a 90 ani de existență a rezervației Pietrosu Mare prin implicarea micilor artizani ai naturii”, finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România, având ca parteneri: Primăria Sângeorz-Băi, Școala Gimnazialӑ ”Artemiu Publiu Alexi” Sângeorz-Bӑi, Liceul Teoretic ”Solomon Haliță” Sângeorz-Bӑi, Asociația Rădăcinilor Străbune din Maramureș și Școala Gimnazială ”Iustin Ilieșiu” Anieș.
Alături de marcajul turistic al traseului tematic, s-au instalat panouri informative și se vor elabora broșuri de interpretare a traseului. Sperăm ca prin astfel de inițiative, să atragem vizitatorii și turiștii dornici de aventură pe 2 roți, iar muntele să fie apreciat și ocrotit pentru diversitatea și frumusețea resurselor naturale oferite.
Biolog dr. Claudiu Iușan

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5