Deputatul Diana Morar: Zero toleranță pentru hărțuirea sexuală în școli și universități! Legea a fost publicată în Monotorul Oficial

Legea 430/2023 - Zero toleranță pentru hărțuirea sexuală în școli și universități - inițiată de deputatul PNL BN, Diana Morar, alaturi de Cătălin Tenita, Oana Murariu și Maya Teodoroiu, a fost publicată în Monitorul Oficial din data de 3 ianuarie 2024.
"Ce anume aduce nouă această lege: Reglementează expres hărțuirea sexuală în școli și universități împotriva unui elev sau student; prevede pedepsirea de la prima faptă a hărțuirii sexuale, fără a fi necesar ca fapta să aibă loc în mod repetat. Chiar dacă elevul sau studentul nu depune plângere, fapta de hărțuire sexuală va fi sancționată (acțiunea penală se pune în mișcare din oficiu în acest caz). Interzice vinovaților dreptul de a-și mai exercita profesia în executarea căreia au săvârșit fapta de hărțuire sexuală sau dreptul de a ocupa o funcție publică.
Este un pas important pentru siguranța și securitatea fizică, psihică și morală a copiilor noștri, în școli, întrucât până acum aceste fapte puteau fi pedepsite ca infracțiuni doar în cadrul raporturilor de muncă, faptele petrecute în unitățile de învățământ neavând o reglementare precisă, ceea ce în timp, a dus la incidența lor crescută în mod îngrijorător. De acum, va fi altfel, elevii, studenții, părinții și profesorii, știind aceste lucruri!", explică deputatul Diana Morar, într-o postare pe pagina de facebook.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5