Depoul unde vor fi parcate cele cinci microbuze electrice de la Năsăud, în fază avansată de execuție

Construcția depoului unde vor fi garate microbuzele electrice din Năsăud este în fază avansată de execuție. Investiția face parte din proiectul de mobilitate urbană, finanțat prin POR 2014-2020, cu o valoare de aproximativ 5 milioane euro, prin care au fost modernizate străzi din oraș și alei pietonale.
Printre obiectivele specifice ale proiectului se numără achiziţionarea a 5 vehicule electrice, dintre care trei mici, de aproximativ 10 -15 locuri, şi 2 autobuze electrice mari, de aproximativ 25-30 locuri, destinate transportului public rutier. Achiziția acestora a fost încheiată, așteptându-se doar finalizarea depoului.
De asemenea, proiectul prevede 32 de stații de aşteptare a transportului public, crearea unui sistem de bilete integrate pentru călători („e-bilete” sau „e-ticketing”). Nu în ultimul rând, va fi creat un sistem de management al traficului, inclusiv a sistemului de monitorizare video, precum și a sistemului de transport inteligente (STI.
Reamintim că prin acest proiec european, a fost modernizată infrastructura rutieră, respectiv a părţii carosabile utilizate în comun de mijloacele de transport public de călători, în vederea reducerii emisiilor de echivalent CO2 din transport construită, în lungime de 3,8 km. Este vorba despre străzile Crişan, Avram Iancu, Andrei Mureşanu, Vasile Naşcu, Tudor Vladimirescu, Comoarei şi Dumitru Vârtic. De asemenea, au fost amenajate trasee pietonale (trotuare) pe o lungime de 2,8 km.

Comentarii

12/09/23 12:17
Gavrilă N. Moldovan

Felicitări pentru investiție. Dar atenție la cuvinte. Poate v-ați gândit la garaj. Depoul este pentru locomotive și tramvaie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5