Dascălul Virgil Ureche, 44 de ani dăruiți școlii

Fac un popas imaginar la școala din Rodna, care are un colectiv didactic bine sudat, dascăli cu suflet cât o țară, care pregătesc generații de tineri pentru lupta cu viața ce au nevoie de modele. Da, tinerii au nevoie de modele extrem de importante pentru formarea unui tânăr în perioada școlară.

Din mulțimea de educatori care activează în Cetate, m-a impresionat dascălul de limba franceză,Virgil Ureche, cu cei 44 de ani dăruiți școlii, OMUL cu măiestria de a transmite cunoștințe temeinice și de a forma caractere. Dascălul, cu o voce plăcută, bine cumpănită, cu o exprimare doctă, exactă și cu accentuări de nuanțe care subliniau esența actului cunoașterii. Îndeamnă elevii să citească cu plăcere și în limba franceză, ocrotindu-i ca un adevărat părinte, cu suflet deschis pentru fiecare elev sau coleg, gata oricând să le vină în ajutor, calități ce înseamnă complexitatea dăruirii ca om și ca profesor.

A plecat din Cuibul Visurilor, locul nașterii, spre școala clujeană, unde și-a clădit solid o carieră intelectuală, punând rând pe rând, carte peste carte, și apoi și-a zidit sufletul pentru învățământul românesc pe care l-a slujit cu pasiune și competență timp de 44 de ani, fără întrerupere .

În ceasul pensionării, colegii, elevii, părinții și prietenii se îndreaptă  spre dânsul cu o adâncă reverență și cu toate florile gândurilor bune ce vor fi exprimate joi, 9 iunie, 2016, ora 14, într-o atmosferă festivă. Baloanele, ghirlandele, mesajele sunt elemente pătrunzătoare de cinstire a unei vieți dăscălești. Sărbătoritul zilei va prezenta dru mul său profesional - 13 ani la Anieș și 31 la Rodna, punctând reușitele de la catedră și din viața socială.

Retragerea din activitate nu este un sfârșit ci un nou început înzestrat cu aceeași hărnicie și abnegație, fiind în continuare un atașat al școlii, al actului cultural, cu noi proiecte și activități diverse, cu dorința de a fi mereu util într-un alt stadiu evolutiv, așa cum a făcut în perioada directoratului când a determinat dascălii să se implice. Întâlnirea de joi, de la Rodna, va avea și momente amuzante dar motivante iar toastările vor anima atmosfera și va face ca sărbătoritul, profesorul Virgil Ureche să se simtă bine, să se bucure alături de cei dragi, de membrii familiei, soția, fiica, ginerele și, în special, nepoțica Daria, din clasa a IV-a, care participă la faza finală a olimpiadei de matematică de la Cluj și se luptă pentru a finaliza o carte  cu povestiri  pentru copii, cu tematică din lumea animalelor, care o dedică bunicului cu ocazia preluării unor altfel de activități, ce ne cheamă și ne îndeamnă pe fiecare să alegem, să fim!

Comentarii

08/06/16 07:26
marioara

SA SE BUCURE ANI MULTI DE PENSIE,SA FIE SANATOS SI ACTIV IN CONTINUARE.LA MULTI ANI COLEGULUI MEU DE GRUPA .DOAMNE AJUTA.CU DRAG,MARIOARA CHIRVASE

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5