Daniel Suciu: 19 școli din județ, în programul "Masă Sănătoasă"! Din Bistrița, școlile gimnaziale nr. 4 și nr. 7!

Vestea bună: Școli din Bistrița, Beclean, Năsăud, Sângeorz-Băi, Matei, Tiha Bârgăului, Braniștea, Josenii Bârgăului, Parva, Târlișua, Nimigea, Dumitra, Livezile, Leșu și Sânmihaiu de Câmpie vor primi bani pentru masă sănătoasă!, anunță vicepreședintele Camerei Deputaților, Daniel Suciu.
***
Programul național „Masă sănătoasă” (PNMS) se desfășoară pe perioada cursurilor anului școlar, pentru beneficiarii direcți din învățământul preuniversitar, în scopul sprijinirii participării la educație a acestora, prin oferirea unei alimentații sănătoase și formarea unui stil de viață alimentar sănătos.
1) Suportul alimentar constă, după caz, într-o masă caldă sau într-un pachet alimentar pe zi, după cumurmează:
a) masă caldă, preparată în regim propriu, pentru preșcolarii și elevii din unitățile de învățământ în care există cantină, respectiv unități în care trebuie să funcționeze, conform reglementărilor legale în vigoare, și spațiu adecvat de servire a mesei;
b) masă caldă, în regim catering, pentru preșcolarii și elevii din unitățile de învățământ în care nu există cantină pentru prepararea în regim propriu, hrana putând fi servită în sala de clasă sau într-un alt spațiu amenajat în acest scop, cu respectarea prevederilor Ordinului ministrului sănătății nr. 1.456/2020 pentru aprobarea Normelor de igienă din unitățile pentru ocrotirea, educarea, instruirea, odihna și recreerea copiilor și tinerilor, cu modificările ulterioare. În situația în care hrana nu este servită într-un interval de 60 de minute de la livrare, produsele alimentare sunt păstrate, până la servire, în spații amenajate, în care sunt asigurate condițiile de manipulare și depozitare indicate de producător, în conformitate cu prevederile legale în vigoare privind igiena și siguranța produselor alimentare, condiții care să poată fi monitorizate și controlate;
c) pachet alimentar, în situația în care nu există posibilitatea asigurării mesei calde în regim propriu sau de catering. Pachetul alimentar este păstrat, până la servire, în spații amenajate, în care sunt asigurate condițiile de manipulare și depozitare indicate de producător, în conformitate cu prevederile legale în
vigoare privind igiena și siguranța produselor alimentare, condiții care să poată fi monitorizate și controlate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5