Cele mai frumoase exemplare de ovine, expuse la Târgul de toamnă de la Spermezeu

În data de 9 septembrie a fiecărui an, în comuna Spermezeu se organizează târgul tradițional de toamnă. Cu ocazia târgului, oamenii se adună de pe toate văile pentru a socializa, a cumpăra și a vinde cele necesare de zi cu zi. În cadrul târgului tradițional de toamnă, va avea loc a doua ediție a „Expoziției de ovine”, unde vor fi premiați toți participanții.
Deocamdată, și-au anunțat participarea 18 crescători de ovine de pe Valea Țibleșului, dar și din alte părți ale județului nostru sau din Cluj și Mureș. Alexandru Clapa din Sita, tânăr fermier, implicat în organizarea acestui eveniment, ne-a declarat că fiecare participant va expune între 10 și 15 exemplare, majoritatea din rasa Țurcană brează. Vor primi medalii, o diplomă de participare, o găleată de muls oi, dar marele câștig este oportunitatea de a-și prezenta munca, hărnicia. "Ne dorim ca această expoziție de ovine să crească de la an la an, pentru că toți crescătorii vor dori să arate exemplare din ce în ce mai frumoase. E un bun prilej pentru crescători să-și prezinte animalele, să schimbe informații, să-și împărtășească toate cunoștințele, dar și preocupările, grijile", ne-a spus Alexandru Clapa.
Accesul animalelor la expoziție se va face pe baza unei adeverințe eliberate de medicul veterinar, din care să rezulte că animalele sunt clinic sănătoase.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5