CE-I PREA MULT, STRICA

V-aţi bucurat de mese îmbelşugate. Nu şi organismul! Alimentele în exces, corelate cu lipsa de mişcare, consumul excesiv de alcool şi tutun reprezintă cauzele cele mai frecvente ale acumulării de toxine în organism. Aşadar, este momentul ca, după mesele copioase de Sărbători, să eliminaţi toxinele din organism!

Organele care participă la detoxificarea organismului, denumite şi părţi de epurare, sunt ficatul, intestinul, rinichiul, pielea, plămânul şi reţeaua care le leagă pe toate acestea între ele, vasele de sânge şi vasele limfatice.

Pentru detoxificarea ficatului se recomanda un suc obţinut din 150 g de ridiche şi câte 200 g de morcov, păstârnac şi pătrunjel. Sucul se va bea dimineaţa, pe stomacul gol.

La prânz, consumaţi supă cremă de varză albă. Reţeta este simplă! La un litru şi jumătate de apă se adaugă 500 g de varză albă, un fir de praz, un morcov, un pătrunjel, o ţelină mică, o lingură de ulei. Se pasează la rece şi se serveşte cu leuştean şi pătrunjel verde tocat mărunt.

Pentru seara, vă recomandam o salata usoara, eventual cu un gratar usor din file de peste.

Pe tot parcursul zilei, se bea apă plată, minimum un litru. Puteţi consuma şi ceai de gălbenele cu rostopască, frunze de zmeur şi coada calului, în părţi egale. Acest ceai se prepară din 100 ml de apă clocotită în care se adaugă o lingură din amestec, se acoperă 5 minute, se strecoară şi se consumă pe parcursul unei zile, cu înghiţituri mici.

După cura de dezintoxicare a ficatului, se continuă cu cea de curăţare a vaselor de sânge şi a vaselor limfatice. Aceasta constă în folosirea unui decoct de măceşe. Se prepară din două linguriţe de fructe zdrobite la 500 ml de apă, se fierbe un minut, după care se lasă 15 minute, se strecoară şi se bea în decurs de 12 ore.

Detoxificarea rinichilor constă în consumul a doi litri de lichide. Dacă acest lucru nu se realizează, va trebui să apelăm la cure periodice cu ceaiuri din plante care contribuie la eliminarea toxinelor. Astfel, se recomandă ca trei dimineţi la rand să bem suc de mere, minimum 200 ml.

Pentru detoxificarea intestinului gros se recomandă ca în doi litri de apă fiartă şi răcită să se adauge sucul de la două lămâi zemoase şi să se consume pe parcursul zilei.

Pentru efecte benefice si mai accentuate ideal ar fi una sau chiar doua zile pe saptamana sa tinem post negru,numai cu apa plata.Sub post negru, ajutam foarte mult organismul sa elimine toxinele in exces, si mai ales starea de aciditate, responsabila de multe”rele’in organism, si sa ajunga la stare de alcalinitate in care poate el singur sa-si rezolve multe din probleme.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5